Nejlepší Švédové v sezoně, uznává Lenc. A prodloužení? Byl to šílený pohled

Foto: Bildbyrån

V letošní sezoně zatím nevynechal jediné mezistátní utkání, Radan Lenc proti Švédsku potvrdil, že má formu. Ve třetí třetině vyrovnal z přesilovky na 2:2, poté nádhernou střelou trefil tyčku. V prodloužení byl Lenc blízko rozhodnutí, jenže puk získali Švédové a ve dvou uháněli na brankáře Bartošáka. „Byl to šílený pohled," přiznává liberecký útočník.

Bojovní Češi by si zasloužili veselejší konec, v utkání šel jejich výkon postupně nahoru a během třetího dějství spálili několik velkých příležitostí. „Ale šance, které jsme měli, bohužel v bráně neskončily. Bohužel, to se někdy stane," lituje.

Nastoupil jste s klubovým parťákem Michalem Birnerem a Michaelem Špačkem. Vypadalo to, že jste si porozuměli velmi rychle.
Samozřejmě je to o dost lehčí, když mohu nastupovat s Michalem Birnerem, s nímž hraju už dva roky v Liberci. Souhra z klubu tam určitě je. Michael Špaček k nám parádně sednul, je to výborný hráč. S touto lajnou jsme maximálně spokojený a myslím, že jsme mohli dát ještě nějakého góla navíc. Vytvořili jsme si dobré šance. Věřím, že v průběhu turnaje to potvrdíme.

Snažili jste se společně s Michalem Birnerem o to, abyste si Michaela Špačka přizpůsobili ke hře, na kterou jste oba z Liberce zvyklí?
To ne. Vůbec jsme ho nějakým způsobem neupravovali. Samozřejmě jsme si řekli pár drobností, které bychom chtěli využívat. Ale všechno vychází ze systému, jenž určí trenér. Myslím, že to všem hráčům sedí. Vědí, kde se mají pohybovat. Tím pádem o sobě víme.

V prodloužení jste byli blízko rozhodnutí, ale nakonec se prosadil soupeř. Je to velké zklamání?
Samozřejmě, mrzí to. Protože už ve druhé třetině jsme měli dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve třetí třetině se nám podařilo srovnat z přesilovky, což je super. Ale i dál jsme měli dobré příležitosti, které jsme tam prostě nedotlačili. A prodloužení? Těžká situace. Dobře jsme se tam vykřížili, ale bohužel jsem tam možná udělal drobnou chybu, že jsem vystoupil a nezatáhnul to zpátky. Ale situace taková byla a my bohužel inkasovali.

Podobné zvraty prodloužení tři na tři přináší.
Abych řekl pravdu, je to šílený pohled, když vám jedou na bránu dva Švédové (usměje se). Ano, situace tři na tři takové jsou. Někdy ujede jeden, někdy dva. Nám se bohužel nepodařilo dát góla a Švédům se to odrazilo. Ta situace byla trošku smolná. Mrzí mě, že jsme tu branku nedali my.

Co jste si říkal, když na Patrika Bartošáka jeli v přečíslení dva Švédové?
Hlavně aby to Patrik chytil a nechal nás ještě ve hře. Aby nám dal druhou šanci a my vyhráli. Bohužel se tak nestalo, ale rozhodně to neříkám tak, jako že by to byla jeho chyba. To vůbec ne! Měli jsme tam dobrá střídání, která jsme mohli využít.

Poprvé v sezóně se Švédy prohráváme, ve třetí části sice srovnal Radan Lenc, v prodloužení se ale radovali domácí. Děkujeme za podporu! ???

Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne Čtvrtek 11. února 2021

Ve třetí třetině jste místy soupeře přehrávali. Chyběla českému týmu jen lepší produktivita?
Výkon nějakým způsobem gradoval, třetí třetina byla z našeho pohledu asi nejpovedenější. Ale šance, které jsme měli, neskončily v bráně. Bohužel, to se občas stane. Věřím, že souhra bude jenom lepší a příležitosti budeme proměňovat.

Určitě vás těší dvě využité přesilovky, ale je tam i zklamání, že se nepodařilo vstřelit gól při hře pět na pět?
Určité zklamání tam samozřejmě je, že jsme v pět na pět nedali, a také, že jsme to nedotáhli do vítězného konce v prodloužení. Náš výkon se stupňoval, kvalita soubojů na naší straně rostla. Myslím, že v příštích zápasech to bude ještě lepší. Utkání stálo hodně sil, věřím, že si to ještě trošku lépe sedne a příště při hře v pěti nějaké šance proměníme.

V letošní sezoně jste jediným českým reprezentantem, který nastoupil do všech utkání této sezony. Můžete srovnat výkon tohoto švédského týmu s těmi na minulých turnajích?
Dobrá otázka, stejnou mi po zápase položil Michal Birner. Švédové měli rychlé přechody do útoku a byli silní na puku. Z těch tří výběrů, které letos Švédové měli, byl tenhle asi nekvalitnější.

Foto: Bildbyrån

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz