<

Nejlepším juniorem Chance ligy je Vojtěch Střondala

Foto: Kateřina Kundertová

Na základě hlasování sportovních manažerů se ve druhé nejvyšší soutěži udílejí individuální trofeje. Ta pro nejlepšího juniora (tj. hráče ročníku narození 2000 a mladší) patří litoměřickému útočníkovi Vojtěchu Střondalovi.

O druhé místo se podělili českobudějovický obránce Ivan Lytvynov a ústecký útočník Matyáš Filip.

Čím vším Střondala prvoligové manažery oslovil?

Za Litoměřice, kam přišel před sezonou z Třebíče, aby se účastnil projektu Dukla, letos odehrál 28 utkání. A v nich si udržel bilanci skoro jednoho bodu na zápas – celkem dal šest branek a u osmnácti asistoval. Výrazně tak pomohl Stadionu ke třetímu místu v tabulce po první části soutěže.

Přestože si ho po Novém roce vytáhla extraligová Kometa a Střondala už se v Chance lize neobjevoval, do posledních dnů se pořád držel na prvním místě juniorského bodování. Až díky stíhací jízdě v samotném závěru soutěže ho v produktivitě předstihl výše zmíněný Filip.

170 centimetrů vysoký útočník si parádními výkony v Litoměřicích řekl o nominaci na mistrovství světa juniorů. Na turnaji doma v Ostravě nakonec odehrál dvě utkání a jednou skóroval. 

Po šampionátu zamířil do Komety, kde stihl patnáct zápasů (1+1). Během přestupové uzávěrky mu Brno vyřídilo střídavé starty do Poruby, v mateřském klubu se ale nakonec neobjevil. V Kometě si totiž šikovný křídelník vybojoval místo v základu.

I přesto, že Střondala strávil druhou polovinu sezony v nejvyšší soutěži, si vysloužil cenu pro nejlepšího juniora Chance ligy. Pro Litoměřice je to už druhá individuální trofej – nejlepším útočníkem byl totiž zvolen Daniel Voženílek.

Nejlepší junioři Chance ligy

2019/2020 – Vojtěch Střondala (Litoměřice)
2018/2019 – Šimon Jelínek (Kladno)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2019/2020

Cena Tomáše Zelenky: ?
Nejlepší brankář:
 Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov)
Nejlepší obránce: Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice)
Nejlepší útočník: Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší junior: Vojtěch Střondala (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší trenér: ?
All-Star tým: ?
Cena za oddanost hokeji: ?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz