Nepovedené výkony? Price zůstává ve finále jedničkou

5. července 2021, 14:08

David Zlomek

Celý hokejový svět věděl, že jakékoliv šance Montrealu stojí a padají s výkony Careyho Price. Letošní play off je toho dokonalým důkazem. Zatímco doposud Price svými výkony Canadiens držel a byl základním stavebním kamenem úspěchu, finálová série nepatří mezi povedené. Žádný brankářský kolotoč ale trenéři Habs neplánují, do čtvrtého zápasu nastoupí opět Price.

Během prvních tří kol play off byl Price neuvěřitelný. Naplno prokazoval svůj status hvězdy a opory týmu a pomohl Canadiens k překvapivému postupu do samotného finále. 2,02 obdržených gólů na zápas a procentuální úspěšnost zákroků 92,4. Takové statistiky měl na kontě před tím, než začala série s Tampou Bay.

Blesky jsou ale nesmírně efektivní a v ofenzivě předvádí galapředstavení. A nejvíce to odnáší Price. 13 obdržených branek ze 79 střel znamená úspěšnost zákroků 83,5 %.

„Rozhodně dokážu hrát líp. Prostě teď nejsem dostatečně dobrý,“ uznal samotný Price.Žádná rošáda se ale nekoná.

„Rozhodně dokážu hrát líp. Prostě teď nejsem dostatečně dobrý."

„Carey bude v pondělí chytat,“ řekl jasně trenér Dominique Ducharme. 

Dost možná se ukazuje, že je Price jednoduše unavený. A není se čemu divit. Price v play off odchytal každičký zápas, záskok Jake Allen se zatím vůbec nedostal do hry.

„Můžete mluvit o jednotlivcích nebo o obou gólmanech, ale faktem zůstává, že před Careym jednoduše musíme hrát líp,“ ví moc dobře Ducharme. „V pondělí musí všech dvacet kluků jít na led s tím, že odehrají svůj nejlepší zápas.“

Foto: nhl.com

Bude to potřeba. Canadiens totiž čelí porážce v sérii 0:4. Jestli chtějí vyhrát Stanley Cup, musí vyhrát každý zbývající zápas.

Jediným týmem, kterému se podařilo otočit finálovou sérii z téměř nemožného stavu, je Toronto, jemuž se to podařilo v roce 1942. „Nemáme kam uhnout, musíme hrát náš nejlepší hokej,“ ví Price.

A trenér dodal: „V takové situaci se nemůžete dívat moc dopředu. Otočit sérii se zdá být nemožné, proto musíte jít postupnými kroky. Tím prvním je zvítězit v pondělí. Musíme se bít až do konce. Nic jiného teď v hlavách nemáme.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz