<

Neskutečný Kovář dotáhl Zug k titulu! Byl nejproduktivnější i v play off

Foto: Facebook, EVZ Zug

Jeden gól vstřelený ve vyřazovacích bojích není pro ofenzivního tahouna žádná velká sláva, útočník švýcarského Zugu Jan Kovář však svoji kvalitu ukazuje jinde. Se čtrnácti nahrávkami se stal nejproduktivnějším hráčem play off a svými kanadskými body dotáhl Zug k zisku mistrovského titulu! Ve Finsku se naopak cesta za titulem komplikuje pro českého zadáka Lukáše Kloka.

Suverénní. Jednoznačný vítěz základní části švýcarské NLA Zug potvrdil svoji dominanci i ve vyřazovacích bojích. Ve finálové sérii se Ženevou ani jednou neprohrál a po výhře 3:0 na zápasy zvedl nad hlavu mistrovský pohár! V posledním utkání Zug na domácí půdě zvítězil jednoznačně 5:1, český útočník Jan Kovář k tomu přispěl jednou asistencí.

A právě Kovář svými kanadskými body k titulu pomohl nejvíce. Po vítězství kanadského bodování v základní části ovládl produktivitu i v play off! Za třináct zápasů ve vyřazovacích bojích si zapsal patnáct kanadských bodů za jednu branku a čtrnáct asistencí.

Česká radost se naopak nedostavila v prvním finálovém zápase finské ligy, Lukko Rauma doma podlehlo TPS Turku výsledkem 1:4. Prohru neodvrátil ani obránce elitní formace Lukko Lukáš Klok, nevedlo se ani slovenským útočníkům Skalickému a Pospíšilovi. Druhý jmenovaný dokonce dostal v poslední minutě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Finálová série finské SM-Ligy se hraje na tři vítězné zápasy, první odveta je na programu hned následující den.

SM-Liga (Finsko)

finále play off

LUKKO RAUMA – TPS TURKU 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Press (Gregoire, Saarela) – 12. Larsson (Ischakov, Kestner), 24. Haapanen (Parssinen, Pajuniemi), 53. Pajuniemi, 57. Pajuniemi (Pyyhtia).

Stav série: 0:1

DEL (Německo)

finále play off

EISBÄREN BERLÍN – WOLFSBURG 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Olver (Foucault, Flore), 24. Pfoederl (Wissmann) – 3. Olimb (Busch, Melchiori).

Konečný stav série: 2:1 (2:3, 4:1, 2:1), Eisbären Berlín získal mistrovský titul

NLA (Švýcarsko)

finále play off

ZUG – SERVETTE ŽENEVA 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 24. Hofmann (Simion, Kovář), 49. Hofmann, 50. Klingberg (Diaz), 57. Albrecht (Klingberg), 60. Simion – 39. Winnik (Tommernes).

Konečný stav série: 3:0 (1:0, 2:1, 5:1), Zug získal mistrovský titul

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz