Nesmíme být nenažraní, tvrdí Smoleňák. S Kladnem se chce potkat ve finále

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Kladno se doma v premiéře postavilo Hradci Králové, jenže už po první třetině si hosté vydobyli slibné tříbrankové vedení. Hned u dvou branek si připsal asistenci Radek Smoleňák, který svou aktivitou znepříjemňoval hru kladenským Rytířům a byl často terčem domácích obránců. Hradečtí si nakonec spravili chuť po včerejší porážce a po vítězství 2:5 si od Středočechů odváží tři body.

Radku, jak hodnotíte zápas s Kladnem?
Je vidět, že Kladno maká, jsou pracovití. Na tom menším hřišti je to opravdu těžké, ale povedl se nám start, což nám zápas ulehčilo. Jsem rád za kluky a celý tým, že jsme utkání zvládli hlavně po včerejšku, kdy jsme proti Liberci o utkání svými chybami přišli. Máme tři body, a to je pro nás to hlavní.

Byla to pro vás povinná výhra?
Výhra je to jako každá jiná. Sezona je dlouhá a moc dobře víme, že člověk může prohrát spoustu zápasů v řadě, a pak naopak může mít sérii výher. Liga bude vyrovnaná a určitě by bylo lepší, kdybychom měli šest bodů, ale nemůžeme být úplně nenažraní a musíme jít s pokorou dál.

Přispěl jste dvěma asistencemi a hlavně ve druhé třetině jste byl stále v akci. Měl jste do zápasu chuť hned po sobotním duelu s Libercem?
Každý máme chuť, chceme vyhrávat. Já odtud vlastně pocházím a na tenhle zápas jsem se těšil. Jsem rád, že se po pěti letech Kladno vrátilo do nejvyšší soutěže, kluky tam znám a jsem rád i za fanoušky. I přes pokřiky jsem rád, že měl zápas řádnou atmosféru, která k tomu patří. Jsou z toho těžké tři body a jsem rád, že jsou na naší straně.

Sestřih utkání Kladno – Hradec

Jak myslíte, že se bude Kladnu dařit?
Jak říkám, liga bude vyrovnaná. Pro Kladno to bude těžký začátek, bohužel mají dvě prohry, ale když budou kluci makat jako doteď, na tempo hry si zvyknou. Znám téměř všechny z loňska. Vím co umějí, žijí hokejem a určitě si zvyknou. Věřím jim a budu jim fandit, brzy budou všechny porážet, kromě nás teda.

Myslíte, že se udrží?
Tak samozřejmě. Já bych byl nejraději, kdybychom jsme se potkali s Kladnem ve finále. Dělám si legraci, ten první rok je určitě těžký a jak znám vedení a trenéry, udělají pro to maximum.

„Znám téměř všechny z loňska. Vím co umějí, žijí hokejem a určitě si zvyknou. Věřím jim a budu jim fandit, brzy budou všechny porážet, teda kromě nás.“

Co čekáte od svého týmu?
Čekám tvrdou práci každý den. Máme na sebe vysoké nároky a víme, že bez práce to prostě nepůjde. Věříme, že se nám to pak vrátí a budeme se snažit abychom se zlepšovali každým zápasem.

Je složité hrát dva zápasy ve dvou dnech?
Určitě by bylo lepší, kdyby to bylo obden. Je to hokej a já moc nemám rád stereotyp, takže jsem za to rád, je to živější a myslím, že hlavně fanoušky to baví. Osobně nejsem proti.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz