Nestrašil o šancích: Co by dělal Pastrňák? Tím se budu řídit i já

Andrej Nestrašil | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři ve čtvrtém utkání série nevyužili výhodu domácího prostředí, a tak se stěhují zpátky do Pardubic za stavu 2:2. Třinec přitom sehrál lepší zápas než ve čtvrtek, kdy se radoval z vítězství 2:1, ale Dynamo zavřelo bránu a bralo výhru 2:0.

„Odehráli jsme lepší utkání než posledně, kdy to z naší strany nebylo ideální,“ potvrzuje útočník Andrej Nestrašil, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání na straně Ocelářů.

„Myslím si, že jsme teď hráli mnohem lépe, ale nedotáhli jsme to do vítězného konce. Je to život, tak to v hokeji bývá. Musíme porážku hodit za hlavu, je to 2:2, jedeme do Pardubic a začínáme sérii na dva vítězné,“ doplňuje.

V závěru si vytvořili Oceláři obrovský tlak, který však v úspěch přetavit nedokázali. Jednu z jedinečných šancí měl právě Nestrašil, ale ten ji promarnil. „Já to měl na lopatě, beru to na sebe. Měl jsem před sebou úplně prázdnou bránu, možná jsem čekal o půl vteřiny déle, než jsem měl,“ zlobí se na sebe.

„Pardubice hrály velmi obětavě. Měli za brankářem ještě dva beky, my se marně o něco pokoušeli. V takové chvíli si říkám: Co by dělal David Pastrňák? Hodil by to za hlavu, šel další střídání na led a chtěl dát zase gól. Tím se teď budu řídit i já,“ dodává Nestrašil.

Týmy se mají navzájem už přečtené, zápasy jsou vyrovnané, proto to taky bude o štěstí. „Štěstí za vámi nepřijde samo, musíte mu jít naproti. Celé se to bude odvíjet od toho, který tým bude chtít víc a bude vyhrávat defenzivní souboje.“

„V takové chvíli si říkám: Co by dělal David Pastrňák? Hodil by to za hlavu, šel další střídání na led a chtěl dát zase gól. Tím se teď budu řídit i já.“

Řeč přišla i na to, zda se série dá v nějakém měřítku porovnávat se zápasy proti Spartě, kterou Oceláři vyřadili ve čtvrtfinále. Jakub Jeřábek připustil jistou podobnost, ale Andrej Nestrašil se raději do takových debat nepouští. „Nechci týmy srovnávat, soustředíme se jen a jen na sebe. Obě mužstva mají velkou kvalitu.“

Velikonoční pondělí bude ve znamení pátého utkání série, půjde o klíčovou bitvu o mečbol. „Všechny zápasy zatím byly vyrovnané. I když to bylo třeba 3:0, tak to bylo o jednom gólu. Bude to stejné, oba týmy hrají dobře dozadu, umějí si vytvořit šance dopředu. Hrajeme vyrovnanou sérii, takovou jsme čekali. Musíme prohru hodit za hlavu a věřit, že další zápas vyhrajeme,“ uzavírá Nestrašil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz