Neuspěl u Ocelářů, bývalého hráče Vervy zkouší Zvolen. Gregorc má jasno

Foto: hcverva.cz

22. září 2020, 13:09

Václav Jáchim

Před startem TELH bojoval o smlouvu v Třinci, Juraj Mikúš ovšem zkoušku neproměnil a posléze se rozloučil. Bývalý útočník Vervy nebo Olomouce zamířil domů na Slovensko a kývl Zvolenu, kde dokončil závěr minulého ročníku. Ani tam ovšem ještě nemá nic jistého.

Vicemistr světa 2002 mohl za určitých okolností v Třinci zůstat, jak Mikúš přiznal webu klubu ze Zvolena, od Ocelářů dostal nabídku dvoucestné smlouvy. „Jelikož ale přišli hráči z NHL, moje šance na tým se snížila. Nikdo neví, kdy NHL začne. Po konci v Třinci jsem trénoval sám, následně se mi ozval trenér Oremus," připomněl.

Původně zvažoval, že by v klubu zůstal hned po minulé sezoně. „Ta ale vzhledem k ambicím nebyla dostatečně úspěšná. Došlo tedy k obměně kádru a zájem ze strany klubu utichl," zmínil. Situaci poté ovlivnila skutečnost, že Zvolen převzal Peter Oremus. Bývalý kouč Vítkovic nebo Energie zná Mikúše velmi dobře ze Skalice, kde oba před časem spolupracovali.

„Známe se z klubu i z reprezentace, Juraj je kvalitní hráč," připomněl Oremus. „Věřím, že přijde dobře připravený, přijme svoji roli a bude pro mužstvo platný. Má zkušenosti, které potřebujeme." Mikúš se do tréninku zapojil v pondělí a za Zvolen sehraje dva přípravné zápasy, v nichž bude bojovat o smlouvu. Zatím je ve Zvolenu na zkoušce.

Někdejší slovenský reprezentant je připraven zabojovat o místo v kádru, impulsem pro Mikúše bude obnovení spolupráce s Peterem Oremusem. „Neřeknu nic nového, pro hráče je jenom dobře, když cítí důvěru trenéra.  Je ale třeba zasloužit si to výkony. Když trenér vidí snahu, chce hráči pomoci," uvedl Mikúš pro klubové stránky.

První přesun do Zvolena uskutečnil v předchozím ročníku. Ten původně začínal v Litvínově, ale klub s ním později ukončil smlouvu. Mikúš za Vervu sehrál 25 extraligových utkání s bilancí tří gólů a pěti nahrávek, ve Zvolenu poté sehrál 14 zápasů, vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence.

Foto: https://www.hc-vitkovice.cz/

Zatímco někdejší hokejista farmy Los Angeles, finského Turku či několika klubů ruské KHL musí o místo ve Zvolenu zabojovat, jiný nedávný hráč TELH má nové angažmá jisté. Slovinský obránce Blaž Gregorc naplnil předpoklady, uspěl v přípravě rakouského Klagenfurtu a řekl si o kontrakt na celou sezonu.

Účastník dvou olympiád a čtyř mistrovství světa elitní kategorie podle klubového webu přesvědčil trenéry v trénincích i v šesti přípravných duelech. „Představil se ve skvělé kondici, na ledě se uvedl spolehlivostí a kvalitními herními prvky. Velmi dobře také zapadl do týmu. V průběhu zkoušky nám dal jen samé pozitivní argumenty k uzavření vzájemné spolupráce," řekl pro klubový generální ředitel Oliver Pilloni.

Gregorc byl naposledy hráčem Vítkovic, kde v loňském ročníku absolvoval 31 utkání TELH s bilancí dvou gólů a pěti nahrávek. Třicetiletý rodák ze slovinské Jesenice předtím nastupoval za Spartu, Hradec Králové a Pardubice. V letech 2013 až 2020 hrál výhradně českou Tipsport extraligu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz