Nezastavitelný Kvapil zase řádil, a pak perlil: Odchod? Není v plánu!

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

3. listopadu 2018, 12:27

Kryštof Rossmann

Čtrnáct zápasů v řadě. Lídr extraligové produktivity Marek Kvapil byl znovu vidět a opět ve velkém stylu. Zápas Bílých Tygrů s Chomutovem rozhodl povedeným sólem, a zkazil tak premiéru kanadskému gólmanovi Pirátů Justinu Petersovi. Brankář se zkušenostmi z NHL vysekl šestnáctce Bílých Tygrů po duelu poklonu. „Je to vynikající hráč, má výbornou střelu. Musel jsem si na něj dávat pozor a stejně se prosadil,“ říká na Kvapilovu adresu.

Byl to jeho zápas. Marek Kvapil si uzmul souboj libereckých Bílých Tygrů s Chomutovem pro sebe. Dlouho si sice lámal zuby na gólmanovi Justinu Petersovi, který se poprvé představil v dresu Pirátů, trefil také třikrát tyč, nicméně pak krásným sólem rozhodl duel v prospěch domácích.

„Proti Chomutovu je to pokaždé stejné. Nečekali jsme, že to bude jednoduché. Bereme vydřenou výhru, mohli jsme dát víc gólů a bylo by to klidnější, ale jejich brankář zachytal dobře. Klobouk dolů,“ prozrazuje Kvapil.

Rozhodnutí padlo v přesilovce domácích 19 vteřin před koncem druhé třetiny. „Zkouším vyčkávat, co protihráč udělá. Prvního hráče jsem obehrál rychle a ti ostatní jen stáli na modré čáře. Myslím, že Chomutovští udělali chybu v obraně. Jinak bych takto projet nedokázal. Jsem rád, že jsem dal po dlouhé době gól,“ vtipkuje nejproduktivnější hráč extraligy.

„Jen jsem se nad tím usmál. Byla to Márova krasojízda, my ostatní jsme mu dělali jen komparz (směje se). Bylo to neskutečné a krásně nám to ukázalo, že když se nejde prosadit kombinačně, je dobré to zkusit vzít na sebe a rozhodnout zápas,“ ohlíží se za klíčovým momentem duelu Kvapilův parťák z lajny Radan Lenc.

Chválu pronesl na adresu libereckého klenotu i hostující debutant Justin Peters. „Má opravdu dobrou střelu, je to výborný hráč. Musel jsem si dávat pozor, když byl na ledě a to se stejně prosadil,“ komentuje nová tvář Pirátů. A jak si užila premiéru v extralize?

„Krásná aréna, soupeř se jevil jako velmi kvalitní. Musím se přiznat, že jsem byl před zápasem trochu nervózní. Šlo přece jenom o první zápas v sezoně. Nyní jsem hodně utahaný, o prohře rozhodlo opravdu málo. Detaily a jeden gól. Každopádně si myslím, že z mého pohledu šlo i tak o pozitivní událost. Podal jsem výkon, na kterém můžu stavě a zlepšovat se,“ pokračuje.

Kvapil znovu dokázal, že patří k extraligové smetánce. O to víc rozvířil spekulace ohledně jeho "nenominace" na Karjala Cup. „Upřímně ani nevím, co bych na to řekl. Snažím se soustředit jen na Liberec. Sezona je dlouhá, nějaké srazy ještě budou, takže počkáme a uvidíme. Všechno mají v rukou trenéři, kteří rozhodují. Pro mě je každopádně hlavní úkol pomáhat týmu,“ hlásí lídr Pešánovy party.

A že by následoval Michala Bulíře a odešel do zahraničí? „Upřímně jsem žádný zájem z ciziny nepostřehl. Člověk na to nemůže moc myslet, rozptyluje ho to. Myslím, že tu vydržím, určitě nemám v plánu odcházet. Daří se nám, sezona se vyvíjí dobře, tudíž na odchod vůbec nemyslím,“ uzavírá Kvapil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz