<

NHL, KHL, teď extraliga! Dynamo získalo výraznou posilu do útoku

Foto: hcdynamo.cz

20. ledna 2021, 16:49

Adam Bagar

Pardubice získaly do svých ofenzivních řad parádní posilu, na východ Čech se stěhuje běloruský útočník se zkušenostmi z NHL, KHL i národního týmu Andrej Kosticyn! Klub o jeho příchodu informoval na svých webových stránkách.

35letý hokejista naposledy působil v ruském Nižněkamsku, kde v aktuální sezoně odehrál 24 zápasů s bilancí deseti bodů za dvě trefy do černého a osm asistencí. Nyní premiérově ve své bohaté kariéře vyzkouší elitní českou soutěž, plácl si s Dynamem.

„Jsem nadšený, že si mohu vyzkoušet českou ligu. Moc se těším, až se zítra potkám s novými spoluhráči. V Česku jsem byl mnohokrát, ale v Pardubicích ještě ne. Těším se na novou výzvu,“ říká zkušený hokejista po středečním příjezdu do Pardubic.

Ty v něm získávají hodně zvučnou posilu. Nejlepší běloruský hokejista předchozí sezony se představil hned na deseti světových šampionátech elitní kategorie a další zkušenosti sbíral během svých dlouholetých angažmá v zámořské NHL a ruské KHL.

„Jsem nadšený, že si mohu vyzkoušet českou ligu. Těším se na novou výzvu.“

Do nejlepší hokejové ligy světa nakoukl poprvé v ročníku 2005/06 v dresu Montrealu, kde strávil přes šest let. Naskočil do 398 utkání NHL, nastřílel v nich 103 gólů a navrch přidal 119 asistencí. Po angažmá v Nashvillu se pak v roce 2012 vrátil do Evropy.

Dva a půl roku působil v Čeljabinsku, pak v KHL oblékal ještě dresy Nižného Novgorodu, Soči, Kunlunu, Minsku a už zmíněného Nižněkamsku. Celkem v ruské soutěži zaznamenal 440 startů, během nichž do statistik nasbíral 114 branek a 144 nahrávek.

V doplňování soupisky budeme pokračovat, hlásí Salfický

„Příchodem Andreje jsme se snažili doplnit soupisku před závěrečnou fází sezony. Jsme přesvědčeni, že jeho zkušenosti nám pomohou k co nejlepšímu umístnění v tabulce a v play off,“ prozrazuje sportovní ředitel pardubického klubu Dušan Salfický.

Tím však příchody nekončí. „Bohužel v posledních zápasech sbíráme jednoho zraněného hráče za druhým, takže v doplňování soupisky budeme pokračovat a nadále hledat hráče, kteří by nám pomohli v závěru sezony a ve vyřazovacích bojích,“ dodává.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři:
Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.

Obránci:
Martin Bučko, Marek Ďaloga, Michal Hrádek, Jan Kolář, Juraj Mikuš, Jakub Nakládal, Ondřej Vála, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Lukáš Anděl, Matěj Blümel, Anthony Camara, Luboš Horký, Filip Koffer, Andrej Kosticyn, Robert Kousal, Denis Kusý, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Ondřej Matýs, Matej Paulovič, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Ondřej Rohlík, Ondřej Roman, Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Tomáš Zeman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz