NOMINACE: Nováčky Lukáš nebo Vála. Tentokrát nechybí ani Lakatoš!

Foto: Koláž hokej.cz

Hlavní trenér národního týmu Kari Jalonen společně s generálním manažerem Martinem Havlátem na čtvrteční tiskové konferenci odhalili nominaci pro třetí letošní podnik Euro Hockey Tour. Na Beijer Hockey Games do Švédska odcestují tři brankáři, devět obránců a patnáct útočníků.

Česká reprezentace oproti prosinci povolává tři gólmany. Třetí pozvánky po sobě se dočkal vítkovický Aleš Stezka, který vytvoří tandem s Petrem Kváčou z Liberce.

Připravovat se s nimi bude ještě Jan Lukáš, ten ale na sever odletí jen v případě zranění Stezky nebo Kváči.

Premiéru na seniorské mezinárodní úrovni vyhlíží nováček Ondřej Vála. Pětadvacetiletý bek je dalším z řady perspektivních hráčů, v nichž kouč Jalonen vidí reprezentační potenciál.

„Musím zopakovat, že hráči z extraligy mají vysoké sebevědomí.“

Jinak ale Češi v defenzivně víceméně vsadí na osvědčená jména. V národním týmu se poprvé od bronzového MS objeví Michal Jordán, mezi další lídry by měli patřit Michal Kempný nebo Lukáš Klok

Nominace je převážně složená z extraligových hráčů: na soupisce jich figuruje celkem sedmnáct. Po dvou zástupcích vyšlou Liberec, Vítkovice, Plzeň, Karlovy Vary, Sparta, Pardubice a Olomouc.

„Musím zopakovat, že hráči z extraligy mají vysoké sebevědomí a jsou připravení na to, aby reprezentovali Českou republiku,“ míní Jalonen.

Ze zahraničí naopak Jalonen s Havlátem vybrali desítku hráčů. Ofenzivním tahounem týmu bude Jan Kovář, tedy druhý nejproduktivnější borec švýcarského Zugu. 

Zkušeného centra před Karjalou trápily zdravotní problémy, Švýcarských her se pro změnu nezúčastnil kvůli programu Ligy mistrů. Tentokrát se dostalo i na dalšího probíraného útočníka Lukáše Jaška

Spolu s ním z finské ligy dorazí ještě Michal Kovařčík. A podle všeho končí reprezentační sága kolem Dominika Lakatoše, jehož opomenutí bylo hlavním tématem prosincové nominace.

O necelé dva měsíce později už vítkovický sniper v Jalonenově výběru nechybí. Své prozatím malé zkušenosti na mezinárodní úrovni rozšíří Kryštof Hrabík, Jan Bambula nebo Oscar Flynn.

„Trochu se změnila situace a naše plány.“

Trenér Jalonen původně avizoval, že by pro Beijer Hockey Games rád sestavil mužstvo z hráčů do 25 let. Od svého záměru nicméně částečně ustoupil. 

„Trochu se změnila situace a naše plány. Zapojili jsme hráče jako Klok a Jordán, stejně jako třeba Kovář, které chceme vidět v akci,“ vysvětluje kouč reprezentace.

Národní tým se v Praze sejde v pondělí 6. února, před odletem do Švédska společně absolvuje tři tréninkové jednotky.

Třetí turnaj EHT zahájí příští čtvrtek soubojem s pořadatelskou zemí, o víkendu pak změří síly s Finskem a Švýcarskem.

Všechna tři utkání odehrají čeští hokejisté ve speciálních dresech, čímž podpoří charitativní projekt O kapku lepší hokej. Dresy po turnaji zamíří do dražby – výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu Kapka naděje.

Česká nominace na Beijer Hockey Games

Brankáři:
Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Aleš Stezka (HC VÍTKOVICE RIDERA), Jan Lukáš (HC Olomouc).

Obránci:
Lukáš Klok (HC Lugano, SWI), Petr Zámorský (HC Škoda Plzeň), Libor Zábranský (Jukurit, FIN), Jakub Jeřábek (HC Oceláři Třinec), Vojtěch Mozík (Rögle BK, SWE), Michal Jordán (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav), Ondřej Vála (HC Dynamo Pardubice).

Útočníci:
Ondřej BeránekJiří Černoch (oba HC Energie Karlovy Vary), Hynek Zohorna, Jiří Smejkal (oba IK Oskarshamn, SWE), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jan Kovář (EV Zug, SWI), Kryštof Hrabík (HC Škoda Plzeň), Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta, SWI), Lukáš Jašek (Pelicans, FIN), Michal Kovařčík (Jukurit, FIN), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Adam Musil (HC Dynamo Pardubice), Jan Bambula (HC Olomouc), Dominik Lakatoš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Oscar Flynn (Bílí Tygři Liberec).

Realizační tým

Generální manažer: Martin Havlát.
Hlavní trenér: Kari Jalonen.
Asistenti trenéra: Martin Erat a Libor Zábranský.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Videotrenéři: Jiří Horáček a Fredrik Norrena.
Videotechnik: Denis Havel.
Manažer: Milan Hnilička.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kondiční trenér: Jan Snopek.
Doktor: Antonín Chochola.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Ondřej Kalát.

Rozpis Beijer Hockey Games

Čtvrtek 9. února:
19:00 Česko – Švédsko (Malmö, ČT sport)
20:15 Švýcarsko – Finsko (Curych)

Sobota 11. února:
12:00 Finsko – Česko (Malmö, ČT 2)
16:00 Švédsko – Švýcarsko (Malmö, ČT sport)

Neděle 12. února: 
12:00 Švýcarsko – Česko (Malmö, ČT 2)
16:00 Švédsko – Finsko (Malmö, ČT sport)

Tabulka Euro Hockey Tour

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 6 2 3 1 19:12 12
2. Česko 6 3 0 1 2

13:16

10
3. Finsko 6 2 0 2 2 17:17 8
4. Švýcarsko 6 0 2 2 2 12:16 6

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz