Normálně bych se už oholil, vousy mi vadí při jídle, směje se Gudas

Radko Gudas | Foto: nhl.com

10. června 2023, 20:22

Denisa Veselá

Radko Gudas v NHL všechny udivuje svými velmi dobře vypěstovanými vousy. Zarostlá brada ještě více odpuzuje jeho soupeře a podtrhuje osobnost hokejového bojovníka. Kdyby nebyli Panteři pořád ve hře, nejspíš už by ji český obránce jistě trochu zkrátil. Ještě však bojuje o slavný Stanley Cup.

K Radku Gudasovi patří zarostlá tvář už několik let. Nyní jsou vousy však možná vůbec nejdelší, jaké kdy byly. Také proto, aby se neporušoval zvyk, který k play off neodmyslitelně patří.

„Play off je asi jediný důvod, proč mě ty vousy teď baví,“ řekl Gudas pro nhl.com. „Normálně bych si je už trochu zastřihl, protože mi překáží při jídle, což určitě nechcete. Ale samozřejmě na ně sahat nebudu kvůli většímu cíli.“

Na ledě je pořád stejný, je důležitou součástí pro svůj tým a pro ránu nejde daleko. V základní části posbíral 312 hitů, což byl druhý nejlepší výkon mezi hráči. V play off se drží na čele s 83 přesnými zásahy soupeřů. K tomu přidal i 31 zblokovaných střel.

„On je jedním z kluků, kterého si na ledě možná ani moc nevšimnete. Je moc důležitý v kabině, je na něm vidět, že je jedním z těch, kteří tým hodně sjednocují. Patří k lídrům v kabině. Má vousy a je vždy přítomný,“ zamyslel se bývalý útočník Floridy Bill Lindsay.

Druhý finálový zápas Gudas nedohrál kvůli ostrému střetu s Ivanem Barbaševem, při kterém dostal slušnou ránu. Na třetí utkání už však byl perfektně připravený a odehrál přes 18 minut.

Radko Gudas

Radko Gudas | Foto: nhl.com

„Bojovali jsme jako tým, bylo to skvělé týmové vítězství. Tohle vždy pomůže trochu zapomenout na malé rány a modřiny. Po zápase si odnáším mnoho pozitiv, trenéři se mnou skvěle pracují, takže se cítím moc dobře,“ přiznal po zápase Gudas.

Florida se zaměřila více na defenzivu a ubrala z počtu hitů. Zodpovědná hra přinesla ovoce a snížení stavu série.

„Pořád jsme hráli hodně do těla. Možná některé hity nebyly tolik silné jako předtím, ale pořád byly účinné. Nikdo na střídačce neříkal, abychom nikomu nerozdávali hity, ale spíš to bylo o tom, abychom se nenechali vystrčit z pozice,“ komentoval český obránce.

„Radko je mnohem taktičtějším a systematičtějším hráčem, než si mnozí myslí. Pokud sledujete jeho hru a pochopíte systém, který hrajeme, tak on opravdu nedělá moc chyb.“

„Radko Gudas je mnohem taktičtějším a systematičtějším hráčem, než si mnozí myslí. Pokud sledujete jeho hru a pochopíte systém, který hrajeme, tak on opravdu nedělá moc chyb. Proto hrál všechna utkání. Radko je úžasný mentor, protože každý zápas hraje s úplně stejným zápalem,“ popsal kouč Paul Maurice.

Florida se bude snažit srovnat na svém ledě krok s Vegas. Čtvrté finále je na programu v noci ze soboty na neděli a jistě půjde opět o skvostnou podívanou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz