Nová posila pro defenzivu Mountfieldu. Přichází syn švédské legendy

Foto: Jacob Kupferman, Charlotte Checkers

26. srpna 2019, 15:32

Václav Jáchim

V defenzivě Mountfieldu je aktuálně několik marodů, fit nejsou Richard Nedomlel a Tomáš Linhart, poslední přípravné duely nehrál ani Petr Zámorský. Vedení hradeckého klubu tedy reagovalo a hlásí zajímavou novou tvář – kádr Východočechů rozšíří Philip Samuelsson.

Osmadvacetiletý rodák z Leksandu má americké občanství, jeho tatínek Ulf totiž v minulosti patřil k nejlepším bekům NHL. Ulf Samuelsson válel za Hartford, Pittsburgh nebo New York Rangers. Po skončení kariéry se usadil ve Spojených státech, kde se hokeji věnoval nejen syn Philip, ale i jeho bratři Henrik s Adamem.

Philip hrál až dosud výhradně za Atlantikem. Účastník mistrovství světa hráčů do 18 let 2009 s týmem USA okusil NHL v Pittsburghu a Arizoně, během uplynulé sezony nastupoval za tým Lehigh Valley Phantoms, který je farmou Philadelphie. Teď se Philip Samuelsson vydává poprvé do Evropy.

S vedením Mountfieldu se dohodl prozatím na zkoušce. Pokud uspěje, obě strany budou jednat o další spolupráci. „Po nepříjemných zdravotních komplikacích, které potkaly některé naše hráče z obrany, jsme okamžitě začali shánět náhradu. Dostali jsme tip a dobré reference na Philipa, který dlouhou dobu působil v AHL. Je to hráč, který se nám při zranění Tomáše Linharta a Richarda Nedomlela bude hodit,“ uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Samuelsson míří mezi svěřence trenéra Tomáš Martince s jasným úkolem. Ostřílený Američan, jenž může nabídnout zajímavé fyzické předpoklady, má nahradit jiné zraněné beky. „Dostali jsme na Philipa doporučení několika osob, Samuelsson i přes nabídky z KHL kývl na spolupráci s námi. Philip přiletí v pondělí odpoledne do České republiky, druhý den ráno by měl být k dispozici trenérům,“ připomněl sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Premiéru v dresu Mountfieldu prožije Samuelsson v pátečním duelu na ledě Cardiff Devils, kde Mountfield zahájí letošní působení v základní skupině Ligy mistrů. „Proto byla tahle akce hodně rychlá. Hledali jsme hráče, který nám pomůže hned při vstupu do CHL," doplnil Bednář. 

V Hradci Králové nepůjde o prvního krajánka ze zámoří. V minulé sezoně oblékali dres Mountfieldu obránce Sebastien Piché a útočník Lucas Lessio, dřív za Mountfield hráli nejvyšší soutěž Adam Courchaine, Ryan Potulny, Jake Newton, Collin Valcourt, Alexandre Picard nebo brankář Brandon Maxwell.

Aktuální soupiska Mountfield HK

Brankáři:
Marek Mazanec, Štěpán Lukeš, Daniel Dvořák.

Obránci:
Oskars Cibulskis, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Tomáš Linhart, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Mislav Rosandič, Radim Šalda, Petr Zámorský, Philip Samuelsson (zkouška)

Útočníci:
Jan Berger, Maris Bičevskis, Lukáš Cingel, Rudolf Červený, Michal Dragoun, Matěj Chalupa, Aleš Jergl, Petr Koukal, Adam Kubík, Patrik Miškář, Matej Paulovič, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Daniel Rákos, Radek Smoleňák, Tomáš Vincour, Lukáš Vopelka.

Změny v Mountfield HK

Příchody:

Rudolf Červený (Ú, Brynäs, Švédsko)
Marek Mazanec (G, Utica, AHL)
Adam Kubík (Ú, Kladno)
Jordann Perret (Ú, Pardubice)
Aleš Jergl (Ú, Olomouc)
Štěpán Lukeš (G, Chomutov)
Zdeněk Čáp (O, Prostějov)
Radim Šalda (O, Rimouski, QMJHL)
Philip Samuelsson (Lehigh Valley, AHL, zkouška)

Odchody:

Dominik Graňák (O, Karlovy Vary)
Lucas Lessio (Ú, neznámo)
Brandon Maxwell (G, Villach, EBEL)
Jaroslav Pavelka (G, Plzeň)
Sébastien Piché (O, Pardubice, zkouška)
Juraj Bezúch (Ú, Košice, Slovensko)
Roman Kukumberg (Ú, Slovan Bratislava, Slovensko)
Petr Štindl (O, neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz