Nová štace pro Michala Broše. Povede mládež v Jihlavě

Foto: hcsparta.cz

Zajímavou posilou se pochlubila těsně před startem prvoligového čtvrtfinále Jihlava. Ale nikoli posilou hráčskou, nýbrž trenérskou. Mládež v srdci Vysočiny bude mít nově na starosti Michal Broš.

Mistr světa z roku 2000, čtyřnásobný šampion české extraligy a držitel dvou finských titulů vystřídal po skončení aktivní kariéry dva kluby: Spartu a Mladou Boleslav.

V prvním pobyl jako sportovní manažer dvě sezony, ve druhém jednu na pozici trenéra rozvoje a dovedností. Stal se také jedním ze skills koučů Českého hokeje.

„Jihlavu sleduju dlouhodobě, její nabídka mi dávala největší smysl.“

Nyní nastupuje na třetí štaci.

„Oslovili mě činovníci od mládeže a volal mi Viktor Ujčík, v souvislosti se změnami, které nastávají v organizaci juniorských a dorosteneckých soutěží, jestli bych neměl zájem posílit akademický štáb a přidat ruku k dílu. Aby příští sezona dopadla ke spokojenosti všech,“ líčí Michal Broš v rozhovoru pro klubové stránky.

Jednoduše řečeno: Má pomoci k tomu, aby se v Jihlavě neopakovaly záchranářské starosti z poslední pětiletky. Mládežnické soutěže totiž čeká razantní zeštíhlení.

„Důvodem pro angažování Michala Broše k mládeži Dukly je oživení a ‚okysličení‘ realizačních týmů mládežnických kategorií. I vzhledem k tomu, že v příští sezoně potká několik týmů z obou kategorií sestup, pokud opět nezasáhne vyšší moc,“ hlásí zástupci jihlavské mládeže.

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

Broš si Duklu ale rozhodně nevybral jen díky jejímu zájmu. S Ujčíkem, hlavním koučem A-týmu a dosavadním šéftrenérem mládeže, se totiž dlouho zná. „Působili jsme spolu ve Finsku i na Spartě,“ připomíná.

„Jihlavu jako klub sleduju dlouhodobě a mám o něm větší přehled než o spoustě jiných klubů u nás. Byl jsem s kluky v kontaktu už nějaký rok zpátky. A ve chvíli, kdy jsem zrovna řešil svoji budoucnost na další sezonu, mi tahle nabídka ze všech, které jsem měl, dávala největší smysl,“ pokračuje.

„Podle mě je to průšvih.“

Na Vysočině převezme po Ujčíkovi pozici šéftrenéra mládeže a po Štěpánu Moravcovi přebere juniorské mužstvo. Jako asistenta bude mít k ruce Petra Svobodu, jenž nově dostane na starost i výchovu obránců od šesté třídy po juniorku. U dorostu zůstávají Marek Melenovský s Marianem Moravou.

„V oblasti rozvoje hráčů se cítím silný, nejvíc mě baví a zajímá. Je to hřiště, na kterém hraju rád a ve kterém cítím největší potenciál pro svoji práci,“ ujišťuje bývalý vynikající centr na webu hcdukla.cz.

Mezi první úkoly si může zařadit co nejhladší restart chodu jihlavské mládeže, jakmile se bude moci vrátit k důstojným tréninkům. Když pozoruje aktuální dobu, není mu dobře po těle.

„Podle mě je to průšvih. Zaplať pánbůh, že se rozehrály profesionální soutěže a sezonu s největší pravděpodobností dokončí, ale ruku v ruce s tím se měl podle mě nastartovat i mládežnický hokej,“ tvrdí.

„Pokud nebudou mít mladí příležitost se každodenně rozvíjet, trénovat a pracovat na tom, aby mohli v budoucnu extraligu hrát, tak nebude na koho chodit do hlediště, až se diváci budou moci vrátit. A extraliga nikdy nebude mít takovou kvalitu,“ dodává Michal Broš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz