Nová tvář pro ofenzivu Vervy. Severočeši hlásí příchod Žejdla

Foto: mountfieldhk.cz

Poslední soutěžní zápas sehrál na konci minulé základní části TELH, teď se Lukáš Žejdl dočkal chvíle, kdy znovu půjde do ostré bitvy. Urostlý útočník posílil Litvínov. Jak klub informuje na svém webu, obě strany se dohodly na smlouvě do konce sezony s případnou opcí. Novic v kádru černožlutých by měl naskočit už do dnešní bitvy s Olomoucí.

Věc byla v jednání delší dobu, nyní dospěla k cíli. „Jsme rádi, že jsme se s Lukášem domluvili. Je to kluk z regionu a v Litvínově už působil v mládežnických kategoriích," uvedl na stránkách klubu generální ředitel Pavel Hynek.

Bývalý útočník Slavie, Třince, Mladé Boleslavi či naposledy Mountfieldu se vrací do Litvínova po 15 letech. „Lukáš je silový útočník, který se nebojí chodit před branku. Má výbornou střelu, měl by nám přinést větší důraz v předbrankovém prostoru a zvýšit konkurenci v mužstvu," doplnil Hynek.

Verva posiluje v útočných řadách. Na sever Čech míří zkušený útočník Lukáš Žejdl. Vedení klubu se s rodákem z Mostu...

Zveřejnil(a) HC VERVA Litvínov dne Neděle 3. ledna 2021

Žejdl naskočí v nejvyšší soutěži téměř po roční odmlce. Po loňském nástupu pandemie koronaviru dostal dvakrát výpověď v Hradci Králové, věc řešila Smírčí komise Českého hokeje a obě výpovědi odmítla. Hokejista, který se svého času zapojil do letního kempu Calgary, si pak už za Východočechy nezahrál

„Lukáš trénoval v Hradci, jelikož měl s klubem platný kontrakt," připomněl hráčův agent Maršoun. Před několika dny se devětadvacetiletému rodákovi z Mostu otevřela šance, začal se připravovat s Litvínovem a teď je k dispozici i pro zápasy. V nejvyšší soutěži má zatím bilanci 390 utkání, 82 gólů a 103 nahrávky.

Hokejistům Litvínova vázne efektivita a kouč Vladimír Orzágh (na snímku) s generálním ředitelem Pavlem Hynkem hledají vhodné doplnění řad. Klub se rozhodl, že dá Žejdlovi příležitost. Majitel dvou extraligových medailí z let 2013 a 2015 by měl naskočit už do dnešního domácího utkání Vervy proti Olomouci (od 16:30 hodin).

Krušnohorci na konci minulého roku zvažovali i jiné varianty, ve hře byl údajně příchod Kanaďana Seana Collinse, jehož ze společného působení v Soči zná Pavel Hynek. Jenže hokejista se zkušenostmi z NHL dal přednost čínskému Kunlunu.

Změny mohou nastat i opačným směrem. Od 27. listopadu se v TELH neobjevil zkušený Jakub Petružálek, ještě o něco delší pauzu má Samson Mahbod a jeho další působení v klubu je s otazníkem. Vedení se rozloučilo s Lukášem Douderou, jenž zamířil do Vítkovic, jiný bek Jakub Březák bude pomáhat Jihlavě.

Kádr Vervy před Vánocemi naopak doplnili obránce Daniel Kolář a útočník Jiří Fronk z Dukly, klub zařadil také své bývalé hráče Josefa Jíchu, Přemysla Svobodu či Lukáše Válka.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři:
Denis Godla, David Honzík, Šimon Zajíček.

Obránci:
Uvis Balinskis, Jakub Březák, Oskars Cibulskis, Patrik Demel, Aaron Irving, Daniel Kolář, Patrick Kudla, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Štich.

Útočníci:
Jiří Fronk, František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Josef Jícha, Martin Látal, František Lukeš, Samson Mahbod, Jan Myšák, Přemysl Svoboda, Jakub Petružálek, Tomáš Pospíšil, Lukáš Válek, Patrik Zdráhal, Pawel Zygmunt, Lukáš Žejdl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz