Nová tvář pro útok Vervy. Z Dynama přichází zkušený rychlík na bruslích

Foto: hcverva.cz

18. května 2020, 12:04

Václav Jáchim

O víkendu oznámili příchod Patrika Zdráhala, teď hokejisté Litvínova hlásí další posilu do útoku. Po angažmá v pardubickém Dynamu míří do severočeského klubu Martin Látal, který dosud oblékal dres Dynama. Jak Verva uvedla na svých stránkách, obě strany se dohodly na roční smlouvě.

Martin Látal má co nabídnout. Jednak posbíral dostatek zkušeností, jednak ho stále zdobí vynikající pohyb – dlouhodobě patří k nejlepším bruslařům v TELH. Poslední sezonu strávil v Pardubicích, kde sehrál 46 utkání, vstřelil sedm branek a přidal osm nahrávek. Dynamu pomohl k záchraně a po vypršení smlouvy zvažoval co dál.

Objevilo se několik variant, bývalá naděje Phoenixu se nakonec rozhodla pro Litvínov. V severočeském klubu si od Látala hodně slibují. „Zkušený hráč, který má přes 600 startů v extralize a je jedním z nejlepších bruslařů ligy. Martin je pro nás hráč, který odvede pro tým spoustu černé práce,“ uvedl pro stránky Vervy generální ředitel klubu Pavel Hynek

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Pro syna bývalého výborného obránce Jaromíra Látala půjde už o osmé působiště v tuzemské nejvyšší soutěži. Někdejší juniorský reprezentant se mezi extraligovými mantinely poprvé prosadil už v sezoně 2005-06, tehdy oblékl dres Kladna. Později Martin Látal nastupoval také za Plzeň, Spartu, Karlovy Vary, Mladou Boleslav, Mountfield a za Pardubice.

Látal je další posilou Litvínova pro extraligový ročník 2020-21. Klub uzavřel rovněž dohodu s exvítkovickým Patrikem Zdráhalem, nové smlouvy podepsali František Lukeš nebo Richard Jarůšek. Už dřív bylo jasné, že zůstávají třeba také Tomáš Pospíšil nebo Samson Mahbod. Do branky bude nově k dispozici Denis Godla, výčtu dalších nových tváří určitě ještě není konec.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři:
Denis Godla, David Honzík, Šimon Zajíček.

Obránci:
Jakub Březák, Lukáš Doudera, Patrick Kudla, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Štich.

Útočníci:
František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Josef Jícha, Martin Látal, František Lukeš, Samson Mahbod, Jakub Petružálek, Tomáš Pospíšil, Pawel Zygmunt, Patrik Zdráhal.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz