Nová tvář pro Zlín. K Beranům jde bývalý útočník Slovanu a účastník 2 olympiád

Foto: sport.sk

22. října 2019, 14:52

Václav Jáchim

V extraligovém Zlíně je poslední dobou rušno. Minulý týden skončil ve funkci hlavního kouče Antonín Stavjaňa, jehož nahradil Robert Svoboda, došlo také na změny v kádru. Teď Berani hlásí další: do Baťova města přichází na pětizápasovou zkoušku slovinský reprezentační útočník Žiga Jeglič, jenž působil ve Slovanu Bratislava a ruskou KHL okusil i v jiných klubech. Dohoda platí zatím do první reprezentační přestávky

Vedení klubu se snaží reagovat na situaci, Berani jsou v tabulce TELH poslední. Po změně trenérů vyhráli na ledě Mountfieldu 6:5 a na rozdíl dvou bodů se přiblížili předposlednímu Litvínovu. V nedělním utkání prožil extraligovou premiéru Francouz Valentin Claireaux, jenž je v klubu na zkoušce, teď tým doplnil také Jeglič.

Slovinský útočník má na kontě hodně zkušeností. Zahrál si na olympijských hrách 2014 a 2018, zúčastnil se čtyř světových šampionátů. „Žiga byl v této sezoně zatím bez angažmá a čekal na vhodnou nabídku. Objevily se určité varianty v jiných soutěžích, když se ozval Zlín, Jegliče to oslovilo," uvedl Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

„Žiga je velmi kvalitní útočník, který má za sebou parádní kariéru. Odehrál skvělé zápasy na mistrovství světa, má zkušenosti z Kontinentální hokejové ligy. Jedná se o šikovného praváka, který nám pomůže s produktivitou. Můžeme ho využít jako pravé křídlo nebo i centra. Hodně si od něho slibujeme a začátkem listopadu se uvidí, co dále,“ uvedl pro klubový web Martin Hosták.

V minulém ročníku byl slovinský reprezentant hráčem Slovanu Bratislava, kde válel už dřív, v letech 2014-17. V uplynulé sezoně absolvoval za slovenský klub 32 utkání KHL s bilancí gólu a dvou nahrávek, trápily ho potíže se zády, také proto jde do Zlína prozatím na zkoušku.  Dřívější období ve Slovanu bylo povedenější, Jeglič patřil k nejlepším útočníkům Slovanu a miláčkům tamních fanoušků. Na ledě si výborně rozuměl s Václavem Nedorostem.

Jednatřicetiletý rodák ze slovinského městečka Kranj poznal i jiné evropské soutěže, Odchovanec HK Bled hrál EBEL za slovinskou Jesenici, poté oblékal dres švédského Södertälje, Ročník 2013-14 strávil ve finském Pori a v německém Ingolstadtu,. Po povedeném angažmá ve Slovanu hrál KHL za Nižnij Novgorod a Nižněkamsk.

Kariéru Jegliče poznamenal dopingový případ z olympiády v Koreji, během turnaje měl totiž pozitivní test na fenoterol. Látka byla obsažena v léku na astma, který mu předepsal lékař národního týmu. Slovinský útočník ho užíval delší dobu, ale nenahlásil ho jako terapeutickou výjimku, a tak byl potrestán osmiměsíčním trestem zákazu činnosti.

Foto: usatoday.com

Vlasatý Slovinec se poté vrátil k hokeji, nyní hlásí nástup ve Zlíně. „Žiga se do Tipsport extraligy hodně těší. Dnes s vedením Beranům uzavřel dohodu a už také absolvoval první trénink," dodal Vladimír Vůjtek. Jeglič je druhou zahraniční posilou klubu v rozběhnuté sezoně, minulý týden dorazil Francouz Valentin Claireaux. Nedopadl naopak příchod Samuela Bučka, slovenský útočník si po vyhazovu kouče Stavjani transfer rozmyslel a zamířil do Nitry.

Soupiska PSG Berani Zlín

Brankáři:
Marek Čiliak, Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének.

Obránci:
Tomáš Žižka, David Nosek, Ralfs Freibergs, Jakub Ferenc, Dalibor Řezníček, Daniel Gazda, Lukáš Buchta, Matyáš Hamrlík, Jan Dluhoš, Martin Padrnos.

Útočníci:
Bedřich Köhler, Tomáš Fořt, Rickard Palmberg, Jiří Ondráček, Pavel Kubiš, Zdeněk Okál, Jakub Herman, Antonín Honejsek, Jakub Šlahař, Pavel Sedláček, Jan Dufek, Michal Popelka, Štěpán Fryšara, Žiga Jeglič, Šimon Kratochvil, Valentin Claireaux.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz