Novák se vrací k hokeji: Mám ještě větší chuť! A prostě si užívám, že můžu

Pavel Novák | Foto: nhl.com

3. června 2023, 9:00

Marek Hedbávný

Talentovaný útočník Pavel Novák po vynechané sezoně, během níž bojoval s rakovinou, odhodlaně vyhlíží novou sezonu. „Cítím se výborně. Jsem zdravý, což je nejdůležitější," hlásí v obsáhlém rozhovoru na webu Českých Budějovic.

Do Motoru se nicméně nevrátí, nadále mu běží kontrakt s Minnesotou. Na začátku července odletí na první z nováčkovských kempů, během těch dalších by si rád řekl o místo v sestavě minnesotské farmy v AHL. 

„K AHL mám respekt, pár zápasů jsem letos viděl a je to velmi náročná liga, podle mě patří k nejlepším na světě. Doufám, že si tam uhraju nějaký stabilní ice time," líčí jednadvacetiletý kanonýr.

Novák už delší dobu trénuje v plné zátěži. „Na konci dubna jsem měl velké vyšetření u paní doktorky, dostal jsem zelenou, že je vše v pořádku, můžu normálně trénovat a že můžu začít zase hrát," potvrzuje v interview pro hcmotor.cz.

„Na konci dubna jsem měl velké vyšetření u paní doktorky, dostal jsem zelenou, že je vše v pořádku."

„Každý den trénuju v posilovně, do toho chodím párkrát týdně na led," popisuje Novák. „Je to dřina, ale musím říct, že si to po tom roce strašně užívám. Vážím si každého momentu, kdy mohu zase sportovat." 

Následky dlouhé pauzy od sportu ho nelimitují. Ba naopak! „Jasně, rok bez hokeje je dlouhá doba, ale musím říct, že co si teď chodím zahrát, tak to není špatné. Skoro bych řekl, že je to lepší, než to bylo," citují Nováka českobudějovické stránky. „Fakt se cítím dobře. Když si vzpomenu, jak jsem trénoval před dvěma lety různé cviky, cítím se při nich nyní kolikrát lépe. Jako bych byl uvolněnější."

Kondička tedy evidentně problémem nebude, Novák navíc vstoupí do nového ročníku psychicky mnohem odolnější. „Mám takovou ještě větší chuť, ještě více se tím bavím," přiznává. „Určitě je na čem pracovat, na fyzičce a podobně, ostatně je pořád teprve léto, ale po malých krůčkách se to začíná zlepšovat. Když to takhle bude pokračovat, budu na novou sezonu dobře připravený."

„Mám pocit, že si teď víc vážím, že prostě můžu. Že vstanu. Dám si dobrou snídani. Jdu si zatrénovat."

Samozřejmě na sebe ale dál musí dávat pozor. „Chodím pravidelně na kontrolní odběry krve, do toho další kontroly srdce, plic a další. Vše hlídáme, snažím se být co nejvíce pod dohledem," neskrývá. „Vrátil jsem se ale do normálního života a už to tolik nevnímám. Mám pocit, že si teď víc vážím, že prostě můžu. Že vstanu. Dám si dobrou snídani. Jdu si zatrénovat. Tak nějak si to vše víc užívám, neřeším blbosti."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz