Novic v obraně Bílých Tygrů? Na dvoutýdenní zkoušku přišel Urbanec

Foto: www.hc-vitkvoce.cz

24. července 2018, 13:04

Václav Jáchim

Tipsport extraligu hrál dosud za Zlín a Vítkovice, nový ročník ale začne Patrik Urbanec jinde. Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2013 zamířil na dvoutýdenní zkoušku do Liberce, v pondělí s Bílými Tygry poprvé trénoval.

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Zlína delší dobu věděl, že ho čeká stěhování. Vedení Vítkovic dalo najevo, že s Urbancem nadále nepočítá, bek s kvalitním bruslením a poziční hrou spojí budoucnost s jiným klubem. Může to být Liberec, kde se netají zájmem získat hráče do defenzivy. "Rozhlížíme se po obráncích, uvidíme, co nabídne trh. Pokud bychom nikoho nezískali, dostanou příležitost stávající hráči," řekl minulý týden Filip Pešán.

Bílí Tygři v létě přišli o Adama Jánošíka a Filipa Pyrochtu. První se vydal hrát Kontinentální ligy do Slovanu Bratislava, Pyrochta podepsal smlouvu s Nashvillem. Z Jihlavy naopak dorazil Matěj Stříteský, v kariéře bude pokračovat ostřílený Martin Ševc. Následující dny rozhodnou, zda se do sestavy Severočechů zařadí i Patrik Urbanec.

"Dohodli jsme se na čtrnáctidenní zkoušce. Během té doby bude mít prostor ukázat, že by pro naši organizaci byl platným hráčem. Po skončení této zkoušky si vše vyhodnotíme a rozhodneme se, zda ji proměníme v trvalou spolupráci," řekl klubovému webu Filip Pešán.

Hokejisté Liberce zahájili minulé pondělí společné tréninky na ledě, úvodní přípravný zápas je čeká ve čtvrtek 26. července, kdy od 17 hodin vyzvou Pardubice. Nastoupit by měl i Patrik Urbanec, který v uplynulé sezoně sehrál za Vítkovice jen 19 utkání základní části Tipsport extraligy a připsal si v nich jeden gól. Další dva starty přidal ve čtvrtfinále play off proti Kometě.

Někdejšího zlínského beka trápily zdravotní problémy, ve Vítkovicích strávil celkem dvě sezony a poté zvedl kotvy. Teď bojuje o angažmá pod Ještědem. "Dostal jsem příležitost ukázat, co ve mně je. V následujících dvou týdnech se v trénincích a zápasech pokusím zaujmout trenéry, abych zde mohl pokračovat," uvedl pro web libereckého klubu. "Bílí Tygři byli vždy skvěle kondičně připraveným týmem, proti kterému se hrálo nesmírně těžce. Bylo by rozhodně příjemnější nastupovat v jejich řadách."

Příchody do klubu Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček (Örebro)
Radan Lenc (Mladá Boleslav)
Jakub Valský (Mladá Boleslav)
Marek Schwarz (Znojmo)
Matěj Stříteský (Jihlava)
Patrik Urbanec (Vítkovice, na zkoušku)

Odchody z klubu Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek (Vancouver)
Filip Pyrochta (Nashville)
Tomáš Filippi (Chabarovsk)
Martin Bakoš (Boston)
Adam Dlouhý (Chomutov)
Jan Stránský (Chomutov)
Jaroslav Janus (Litvínov)
Mario Bližňák (Trenčín)
Milan Bartovič (Trenčín)
Aleš Stezka (Chomutov)
Adam Jánošík (Slovan Bratislava)
Michal Plutnar (K. Vary)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz