Novinky z WSM Ligy: Marka Loskota vyzkouší Slavia

Marek Loskot posílil Ústí nad Labem. | Foto: hc-havirov.cz

21. července 2016, 15:48

Marek Hedbávný

Pražská Slavia otestuje v přípravných zápasech šestadvacetiletého útočníka Marka Loskota. V loňské sezoně se potýkal se zraněním. Chuť si spravil v inline hokeji, když s Českou republikou slavil titul mistrů světa organizace FIRS.

Loskot je šikovný tvůrce hry. V osobních soubojích však doplácí na nevysokou postavu – měří 180 centimetrů a váží 75 kilogramů. Možná proto se nikdy neusadil v elitní tuzemské soutěži.

Ve WSM Lize ale vždy platil za nadstandardního hráče.

První zkušenosti sbíral v Benátkách nad Jizerou, mihl se i ve Vrchlabí, Litoměřicích, Berouně a Ústí nad Labem. Výraznou stopu zanechal v Mladé Boleslavi, se kterou před dvěma lety postoupil do extraligy.

Tu však v sezoně 2014/2015 okusil jen ve dvou zápasech. Převážnou část ročníku strávil v Havířově, kde dal ve 46 utkáních šestnáct branek a přidal dvanáct asistencí.

Víc už za AZet nestihl. Znovu totiž změnil působiště.

Konstruktivní pravák se poprvé v kariéře vydal do zahraničí. Angažmá v Banské Bystrici však nebylo šťastné.

Sezona Loskotovi skončila už v polovině prosince, po pouhých čtrnácti odehraných duelech (3+4). Krom otřesu mozku si přivodil zranění ramene.

Teď je zase fit.

Zaujme Slavii?

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Alexandr Hylák, Dominik Frodl

Obránci: Marek Drtina, Peter Hraško, Ronald Knot, Jan Pohl, Miha Štebih, Antonín Růžička, Tomáš Andrlík, Karel Drahorád, Dominik Valík

Útočníci: Marek Loskot, Jaroslav Markovič, Milan Mikulík, Michal Dragoun, Antonín Dušek, Roman Chlouba, Tomáš Jiránek, Jaromír Kverka, Henri Tuominen, Martin Ondráček, Jiří Rys, David Šafránek, Denis Heldák, Petr Tejral, Václav Jankovský, Martin Kadlec, Jan Kern

Marek Loskot.

Marek Loskot. | Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz

Krátké zprávy z WSM Ligy

Prostějov – Dánský obránce Rasmus Knudsen, který se měl zapojit do přípravy Prostějova, nakonec na zkoušku nedorazí. Je zraněný.

Most – Na severu Čech by měl pokračovat sedmatřicetiletý útočník Vojtěch Kubinčák. Vyplynulo to z rozhovoru se staronovou posilou Mostu Tomášem Divíškem.

Jihlava – Loňský tahoun jihlavské Dukly Jan Kolář ve WSM Lize končí. Upsal se lázeňskému Zell am See, které hraje alpskou hokejovou ligu.

České Budějovice – Z pražské Slavie nezískal Motor jen útočníka Miloslava Čermáka, ale také mládežnického reprezentanta Jiřího Pateru. Se sedmnáctiletým brankářem se počítá do juniorky.

Litoměřice – Útočník Petr Přeučil opouští Litoměřice. Nevrací se však do Mostu, ale míří do třetí nejvyšší francouzské soutěže. Hrát bude za Mont-Blanc.

Třebíč – Horácká Slavia se i pro příští sezonu domluvila na spolupráci s obráncem Jánem Nikem a útočníkem Matějem Psotou.

Přerov – Hanáci si pojistili služby bratrské dvojice Šimona a Matouše Kratochvílů. Oproti loňsku zatím na soupisce chybí Roman Pšurný, o jehož angažmá v Přerově se stále jedná.

Ústí nad Labem – O místo v útoku Ústí nad Labem se popere slávistický junior Aleš Furch.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz