Novinky z WSM Ligy: Švihálek končí v Motoru, Maruna se vrací do AZ

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

12. dubna 2016, 18:50

Marek Hedbávný

Ledy se pohnuly. Blíží se 30. duben, kdy většině hráčů končí smlouvy, a dochází tak k prvním změnám na soupiskách. České Budějovice už nepočítají s Lukášem Bohunickým, klub opouští i Michal Švihálek a Lukáš Kříž. Pokračuje naopak Jakub Suchánek. Novinky přicházejí i odjinud – například z Havířova, který se dohodl na smlouvě s Janem Marunou nebo Markem Lacem. Opci uplatnil u Antonína Pechance.

České Budějovice – Na soupisku Motoru pro nadcházející sezonu přibyla další tři jména. V klubu pokračují Jakub Babka i jeho jmenovec Suchánek. Oba měli skvělou sezonu, Suchánek byl dokonce fanoušky zvolen hráčem sezony. České Budějovice se dohodly i s Dušanem Žovincem. Naopak ke vzájemné shodě nedospěla jednání s Michalem Švihálkem a Lukášem Křížem, kteří si tak začali hledat jiná angažmá. Motor opouští i Lukáš Bohunický, o kterého Jihočeši neměli zájem. 

Odchod Švihálka fanoušky zabolel. Byl to hráč, který se pro Motor doslova rval:

Fanoušci nezapomenou ani na jeho nádherný gól ve stylu Mikaela Granlunda:

Havířov – Jak už Patrik Rimmel v rozhovoru pro hokej.cz avizoval, brankář Marek Laco bude v Havířově působit i v příští sezoně. Parťáka mu bude dělat Kamil Šimeček, který se vrací z juniorky Vítkovic. Havířov dále uplatnil opce u Jiřího Krisla, opory zadních řad, Antonína Pechance, který na sebe upozornil v extraligovém play off v dresu Třince, útočníka Michala Sztefeka a mladého beka Davida Chrobočka. Jednoletý kontrakt podepsal Jan Maruna, jenž většinu letošní sezony strávil ve Zlíně. Neznamená to však, že už ho fanoušci ve žlutomodrém dresu Zlína neuvidí. Havířov svým hráčům v angažmá v nejvyšší soutěži nebrání. 

Prostějov – K už jistým jménům, která budou v Prostějově pokračovat i v příštím roce, se na začátku týdne přidali mladíci Jakub Neužil a Jiří Vokurka. Doplní tak Marka Kalužu, Matouše Venkrbce, Patrika Moskala a Lukáše Luňáka. Ve středu pak Jestřábi zveřejní dalšího smluvně pojištěného hráče.

Třebíč – Martin Sobotka, který se na konci minulého týdne ujal realizačního týmu Horácké Slavie (viz zde), si za svého asistenta vybral Jaroslava Barvíře, bývalého útočníka Třebíče a trenéra tamější mládeže. „Jarda je Třebíčák, domácí kluk, což věřím, že mi pomůže v orientaci v novém prostředí," uvedl Sobotka pro hstrebic.cz. „Hlavním důvodem je to, že se delší dobu známe a potkávali jsme se u mládeže. Často jsme spolu spolupracovali a hlavně vždy, když jsme spolu o hokeji mluvili, jsme měli stejné názory. To je pro mě velmi důležité." Realizační tým Třebíče je tedy kompletní. V současnosti začínají jednání o podobě kádru pro příští sezonu, který si budou skládat sami trenéři. 

„Hokej je v Přerově nejen sport, ale také fenomén. Po postupu nechceme udávat tón pouze po sportovní stránce, ale i po společenské.“

Přerov – Přerov pokračuje v charitativní činnosti i po skončení sezony. Srdce Zubra totiž bije pro všechny. A kdykoliv. Po Movemberu a boji proti rakovině prsu se hráči Přerova rozhodli podpořit dobrou věc znovu – zapsali se do registru dárců kostní dřeně. „Hokej je v Přerově nejen sport, ale také fenomén. Po postupu do první ligy jsme se rozhodli, že nebudeme udávat tón pouze po sportovní stránce, ale budeme se snažit hodně zasáhnout i do té společenské,“ řekl pro oficiální klubové stránky generální manažer Lubomír Svoboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz