Novotný řeší Ambri. Kdybych se vracel domů, je na prvním místě Motor, tvrdí

Foto: Karel Švec, Český hokej

4. dubna 2020, 9:18

Václav Jáchim

Letošní sezonu měl hodně krátkou. Jiří Novotný stihl ve Švýcarsku pouze osm utkání, jelikož si loni v létě zranil koleno a poté podstoupil dlouhou léčbu. Mistr světa 2010 už je fit a tento týden se začal chystat na další ročník. „Rád bych zůstal v Ambri-Piottě, je to moje priorita. Ale uvidíme," říká někdejší kapitán české reprezentace.

Zkušený bojovník pobývá doma na jihu Čech a v době koronavirové krize tráví čas s rodinou. „Před týdnem jsem už začal zlehka trénovat. Do nové sezony je ještě dost času, ale nechci zahálet. V pátek byl za mnou kondiční trenér, posilovny jsou sice zavřené, ale doma mám k tréninku potřebné zázemí," tvrdí.

Vzhledem k nešťastnému kolenu bylo pro něj uplynulé období nepříjemné. „Kvůli té noze jsem toho moc neodehrál, bylo to nejtěžší zranění, které mě v kariéře potkalo," reaguje. Jelikož mu u účastníka NLA skončila smlouva, momentálně neví, co bude dál. „S lidmi z klubu jsem v kontaktu. Řešíme to. Rád bych pokračoval, nějaké věci jsme si k tomu řekli. Je to otevřené."

Někdejší útočník Buffala, Washingtonu, Columbusu, Astany, Jaroslavle nebo třeba pražského Lva přišel do Ambri-Piotty po startu sezony 2018-19. Tehdy krátce vypomohl Plzni, načež se přesunul do klubu, který sídlí kousek od švýcarsko-italských hranic. A odmakal své. I s play off absolvoval  Novotný 51 utkání, v nichž si připsal 15 bodů.

Zmíněné zranění mu v dalším ročníku umožnilo jen minimum utkání, do akce mohl jít až po Novém roce. Než pandemie koronaviru ukončila švýcarskou soutěž, posbíral osm startů a tři asistence. Teď zatím neví, jestli zůstane. „V Ambri mám pořád byt, do Čech jsem přijel služebním autem. V klubu jsem byl spokojený, líbilo se mi tam i po osobní stránce," dodává šestatřicetiletý útočník.

Po příjezdu do Českých Budějovic strávil Novotný dva týdny v povinné karanténě, teprve pak si mohl užít rodiny. Dobře ví, že současná situace není jednoduchá pro žádný klub. Při jednáních tedy nespěchá. „Uvidíme, co bude. Jak se situace vyvine. S vedením jsem hovořil, vím, že mají volné místo pro pátého cizince. Jak jsem řekl, je to otevřené."

Kdyby dohoda neklapla, Novotný by se nejspíš přesunul domů. Ostřílený válečník by v tom případě bezpochyby zajímal spoustu předních tuzemských týmů, jenže odchovanec jihočeského hokeje vidí věc jasně. „Kdybych šel zpátky, bude na prvním místě Motor. Postoupil do nejvyšší soutěže, já se nikdy netajil tím, že bych se jednou rád vrátil. Teď je ale o tom ještě předčasné mluvit," uzavírá,

Foto: hcskoda.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz