Novotný zavřel klec, vynuloval i Plzeň. Na Gulaše jsem si dával pozor, přiznává

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovarská Energie pokračuje na vítězné vlně. Svěřenci Martina Pešouta udolali výsledkem 1:0 Plzeň a slaví pátou výhru v řadě. Lví podíl na zisku tří bodů měl gólman Filip Novotný, jenž udržel čisté konto ve svém druhém startu v řadě. Jednička celku z lázeňského města neinkasovala již 173:31 minut.

Filipe, jak chutná vítězství v západočeském derby?
Derby je vždy pikantní. Jsem rád za to, že jsme urvali tři body. Jenom mě mrzí, že tu nemohli být diváci a nemohli se radovat, říct si, že jsme porazili Plzeň. To mě mrzí už kvůli nim, ale tři body do tabulky bereme, to je teď také důležité.

Nakolik právě takovému duelu diváci chybějí? Ani na ledě to není tak vyhrocené...
Ta doba je špatná. Je to škoda, tady když hraje Plzeň, tak ti fanoušci jsou zase o krok více vybouření, než kdy jindy. My také. Mrzí mě hodně, že tu ti lidé nejsou, protože by si to zasloužili a dnes by s námi oslavili to vítězství.

Vychytal jste druhou nulu za sebou, jak se cítíte?
Cítím se dobře, kluci mi hodně pomáhají. Je to celý týmová práce, takže hlavně musím poděkovat jim, protože teď hrajeme fakt do obrany. Rozhodují vždy jeden, dva góly. Pokud takto budeme hrát dál, tak můžeme hrát a dělat body s každým.

Proti Plzni jste měl hodně práce, nejstrašidelněji však nakonec vypadala Gulašova střela z poloviny hřiště, kterou zastavila až branková konstrukce...
Já jsem na něj koukal celý zápas, pořád jsem si na něj dával pozor. Pár sekund do konce a on vystřelil z půlky. Přede mnou stál bek, který mi to nechtěně lízl hokejkou a úplně to změnilo směr, ale naštěstí to byla tyčka. Naštěstí to byl tentokrát bod pro mě, ne pro něj.

„Každé vítězství je krásné, člověk má vždy krásný pocit. Prostě se to nabaluje a pokud budeme takto sbírat body pořád, tak můžeme být v tabulce ještě výš a ta pohoda může být."

Pochvalu si za výkon v derby zaslouží i spoluhráči, souhlasíte?
Ano, hráli jsme super, kluci blokovali střely a vyhazovali puky ze třetiny. Neměli jsme žádný závar, možná ve druhé třetině. Jinak hra dozadu byla super a buďme rádi alespoň za ten jeden gól, který jsme dali. Ten nám vyhrál zápas.

Jaká teď panuje nálada v kabině? Energie vyhrála posledních pět utkání v řadě.
Každé vítězství je krásné, člověk má vždy krásný pocit. Prostě se to nabaluje a pokud budeme takto sbírat body pořád, tak můžeme být v tabulce ještě výš a ta pohoda může být. Ale musíme zase všichni makat na 120 %, abychom poráželi další týmy a zůstali v tabulce tam, kde jsme.

Sledujete tabulku pravidelně?
Já na ní nekoukám, ještě je brzo, máme jedenáct zápasů, ostatní mají jiný počet. Tabulka momentálně není rozhodující, rozhodující jsou body, které sbíráme. Můžeme se na ní podívat třeba po Vánocích a říct si, že to je dobré a pokračovat dál.

Sestřih utkání

Vy jste v předchozím klání absentoval. Jak jste sledoval úspěšný záskok Jana Bednáře?
Já jsem hrozně rád. Honza je talentovaný gólman a hrozně mu fandím. Škoda, že mu to nevyšlo do té Kanady, takže se tu zapojil s námi. Já budu jenom rád, když nám pomůže a budeme spolu sbírat ty body, budeme v tabulce tam, kde chceme a hlavně pomůžeme týmu oba dva. Těch zápasů je hodně, takže ani jednomu neuškodí, když si odpočine a ten druhý ho zastoupí.

Vyhovuje vám zmíněný nahuštěný program?
Musím říct, že to je náročné. Nám jeden den řekli, že hrajeme a najednou se rozjel vlak, do kterého všichni museli skočit bez nějakého většího tréninku. Bylo to hodně těžké, člověk se s tím musel nějak poprat. Myslím si, že už pomalinku najíždíme na to, co chceme a chceme jet dál. Teď budou zápasy zase znovu za sebou, hrajeme venku... Není to nic jednoduchého, ale musíme se s tím poprat stejně, jako všechny ostatní týmy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz