Nový kouč a čas na přestavbu. Tohle je TOP 5 posil Komety

24. června 2021, 11:52

Ondřej Mach

V letech 2017 a 2018 stáli na vrcholu, od té doby už ale uplynulo hodně času. Nemá cenu si nic nalhávat, minulý ročník se brněnské Kometě z týmového hlediska příliš nepovedl.

A to se projevilo při skladbě kádru na novou sezonu. 

Celek z moravské metropole do této chvíle přivítal osm zajímavých posil, s řadou hráčů se naopak rozloučil. 

Nový brněnský kouč Jiří Kalous bude mít k dispozici rozdílnou soupisku než jeho předchůdce – kouč a majitel klubu v jedné osobě Libor Zábranský. 

Kvalitnější? Zdá se, že ano.

Modrobílý dres budou oblékat čtyři slovenští reprezentanti, do staronového prostředí se pak vrací Alexandre Mallet a Martin Dočekal. Obranu pak vyztuží ještě Vladimír Roth, útok zase Radovan Pavlík

Matej Tomek (G, 24 let)

Minulá sezona: SaiPa a KalPa, 23 zápasů (91,2 %, 2,13 G/Z)

Karel Vejmelka dostal laso z NHL, Kometa se tak musela poohlédnout po posile mezi tři tyče. Na uvolněné místo nakonec angažovala perspektivního odchovance Slovanu Bratislava, který loni chytal ve finské nejvyšší soutěži. Kromě toho má zkušenosti ze zámoří a slovenské reprezentace. 

Marek Ďaloga (O, 32 let)

Minulá sezona: Zvolen a Pardubice, 45 zápasů (7+8)

V extralize hájil barvy Sparty a naposledy Pardubic. Teď si slovenský kapitán na letošním mistrovství světa vyzkouší třetí českou štaci. Ďaloga vyniká svými bruslařskými schopnostmi a dokáže být hodně platný směrem dopředu. Ve vstupech do pásma patří mezi nejlepší ofenzivní obránce v soutěži. 

Vladimír Roth (O, 30 let) 

Minulá sezona: České Budějovice, Frýdek-Místek a Lausanne, 17 zápasů (0+3)

Nejlepší časy zažil v Třinci, s nímž mimo jiné zvedl nad hlavu Masarykův pohár. Konstruktivní bek toho loni moc neodehrál, po krátkých epizodách v Motoru nebo Frýdku-Místku dokončil sezonu ve švýcarském Lausanne. Teď se vrací do extraligy a v Brně si od něj hodně slibují. 

Alexandre Mallet (Ú, 29 let) 

Minulá sezona: Vítkovice, 49 zápasů (7+13)

Dobří holubi se vracejí. Mallet pamatuje oba poslední brněnské tituly, k jejichž zisku také přispěl svou troškou do mlýna. Uplynulé dva roky se rval za Vítkovice, nyní hlásí comeback. Takové hráče ve svém týmu prostě potřebujete: na ledě bojují o každý kotouč a umí pořádně přitvrdit. 

Marcel Haščák (Ú, 34 let)

Minulá sezona: Poprad, 48 zápasů, (38+31)

Náhrada za Petera Schneidera? Možná. Haščák loni ve slovenské Tipos lize zazářil 69 body, nikdo jiný tak produktivní nebyl. Šikovný útočník navíc podobně jako Mallet brněnské prostředí velmi dobře zná. S jeho příchodem by se Kometa už nemusela tolik spoléhat na góly Petera Muellera. 

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz