Nový Ovečkin a kdo dál? Tohle je TOP 5 hvězd Ruska

Foto: Jan Beneš, Český hokej

14. listopadu 2021, 9:27

Ondřej Mach

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Sborná na listopadový podnik Euro Hockey Tour stejně jako minulý rok poslala družinu talentovaných mladíků. Jaká jména na ruské soupisce vyčnívají?

Jaroslav Askarov (G, SKA Petrohrad)

Hovoří se o něm jako o nejtalentovanějším brankáři od dob Careyho Price. Askarov je prototypem moderního gólmana: vyniká postavou, atletickou zdatností a poziční hrou. Zatím sbírá zkušenosti v Petrohradu, už brzy by se však měl přesunout za moře do NHL.

Alexandr Jelesin (O, Lokomotiv Jaroslavl)

Jediný defenzivní hráč Ruska, který se narodil před rokem 2000. Jelesin se dvě sezony snažil probít do NHL, nakonec z toho byly jen čtyři zápasy. V červnu se tak vrátil do mateřské Jaroslavle, v KHL má na kontě 131 startů. Za dospělou reprezentaci válel hlavně v ročníku 2018/19. 

Dmitrij Voronkov (Ú, AK Bars Kazaň)

Kapitán mladého ruského výběru. Voronkov třetím rokem stabilně hraje za Kazaň a říká si o stále větší pozornost. Však už má za sebou také účast na letošním světovém šampionátu v Rize, kde na sebe upozornil šesti body (2+4) v osmi zápasech. 

Fjodor Svečkov (Ú, SKA Petrohrad)

Podobně jako u Askarova mohou s jeho službami v budoucnu počítat Nashville Predators. Osmnáctiletý talent je dost ceněný pro své obranné schopnosti, nemá problém ale ani vyrazit dopředu. Mezi jeho největší úspěchy patří stříbro z loňského MS osmnáctek. 

Matvej Mičkov (Ú, SKA Petrohrad)

Jeho drzý kousek ze sobotního duelu proti Švédsku už jste asi viděli. Východní velmoci v něm roste další superhvězda, na kterou pravděpodobně budou chodit davy v NHL. Jako šestnáctiletý se stal nejmladším hráčem a střelcem ruské/sovětské reprezentace. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz