Nový ročník NHL zahájí bitva vítězů Stanley Cupu, v Praze se bude hrát 4. října

Foto: Facebook St. Louis Blues

25. června 2019, 20:28

Václav Jáchim

Představitelé NHL oficiálně potvrdili program příští sezony. Nový ročník slavné soutěže zahájí ve středu 2. října čtyřmi zápasy, jedním z nich bude bitva posledních dvou vítězů Stanley Cupu ze St. Louis a Washingtonu. Dva dny poté se soutěžní zápas uskuteční v Praze, hokejisté Philadelphie změří síly s Chicagem.

V první hrací den se kromě zmíněného duelu posledních dvou šampiónů play off utkají Vegas se San Jose, Toronto s Ottawou a Edmonton s Vancouverem. Dva dny nato – v pátek 4. října – se NHL vrátí do Česka, liga se tu představí teprve potřetí v historii.

Soutěžní střetnutí NHL se v Praze hrála poprvé v říjnu 2008, tehdy se dvakrát utkali hráči New York Rangers a Tampy Bay. Na počátku sezony 2010-11 pak česká metropole viděla souboj mezi Bostonem a Phoenixem (nyní Arizonou). Bruins si tehdy zahráli přípravný zápas v Liberci, rok poté absolvovala pražská Sparta přípravu s New York Rangers.

Foto: nhl.cz

Letos bude k vidění jediné utkání, oba týmy totiž mají přípravu v jiných evropských zemích. Hokejisté Chicaga budou trénovat v německém Berlíně, 29. září si zahrají proti místním Eisbären. Hráči Philadelphie budou pro změnu pobývat ve Švýcarku, 30. září mají na programu přípravné klání s Lausanne.

V dalším průběhu sezony zavítá NHL ještě do Švédska, 8. a 9. listopadu změří ve Stockholmu síly Tampa Bay a Buffalo. Loni se v Göteborgu představily Edmonton a New Jersey, před dvěma lety hráli ve stockholmské hale Globen hokejisté Ottawy s Coloradem.

Základní část NHL bude přerušena o Vánocích (od 24. do 26. prosince), další pauza čeká soutěž v termínu, kdy proběhne Utkání hvězd – exhibici uvidí 25. a 26. ledna příštího roku St. Louis. Tamní Blues sehrají první reprízu nedávného finále Stanleyova poháru s Bostonem 26. října.

Foto: Facebook NHL

NHL nabídne celkem 1271 utkání základní části, do cíle doběhne v sobotu 4. dubna. Fanoušci se mohou těšit dohromady na tři zápasy pod otevřeným nebem. Na Mosaic Stadium v Regině se v Heritage Classic utkají Winnipeg s Calgary, tradiční novoroční duel Winter Classic se bude hrát na stadionu Cotton Bowl v Dallasu, kde domácí Stars přivítají Nashville, a 15. února v rámci Stadium Series na Falcon Stadium v Colorado Springs bude hrát Colorado s Los Angeles.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz