Nový život nedávné posily Dynama. Locke začal trénovat v OHL

Foto: hcdynamo.cz

9. října 2019, 14:54

Václav Jáchim

Před letošní sezonou přišel jako jedna z největších posil do Pardubic, jenže Corey Locke po přípravných utkáních šokoval a angažmá zrušil. Útočník se zkušenostmi z NHL náhle ukončil kariéru, vrátil se do Kanady a teď už ví, což bude jeho další životní náplní.

Hokejista, jenž s farmami Montrealu a Ottawy vyhrál Calder Cup a německým Eisbären Berlín pomohl k titulu v DEL, nikdy oficiálně nevysvětlil, proč se rozhodl Dynamo opustit ještě před startem ročníku. Zřejmě měl od angažmá jiné očekávání, promítnout se mohly rodinné či osobní důvody. Představitelé pardubického klubu posléze přivedli Švéda Johana Harju. A Locke se dal na trenéřinu.

O víkendu nastoupil do pozice asistenta hlavního kouče u juniorského týmu Guelph Storm, který hraje Ontario Hockey League. Ve stejné soutěži kdysi Locke zářil a nastartoval dlouhou kariéru. Šikovný útočník byl po sezoně 2002-03 vyhlášen nejlepším hráčem ligy, v tomto i v dalším ročníku se prosadil do all stars.

„Corey byl v OHL výjimečným hráčem, za sebou má 15 let v profesionálním hokeji. Nedávno v něm skončil s tím, že by rád pokračoval jako trenér. Jsem si jistý, že bude přínosem pro náš štáb i pro hráče," uvedl na klubových stránkách George Burnett, hlavní trenér a generální manažer Guelphu.

Locke se hned pustil do práce, v nové funkci začal pátečním duelem proti Flintu. „Jsem za tuhle příležitost vděčný. Těším se, že se budu moci podělit o své zkušenosti s hráči a se všemi členy týmu Storm," řekl klubovému webu Locke.

V kvalitní juniorské organizaci aktuálně nepůsobí žádný český hokejista, pozice krajánků obsadili nadaní Rusové Daniil Čajka a Andrej Bakanov. V minulosti dres klubu oblékali například Jakub Koreis, Jiří Drtina, Lubomír Stach nebo ještě nedávno Albert Michnáč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz