O Jakuba Kováře prý stojí bývalý klub, vrátí se po roce do Jekatěrinburgu?

Foto: severstalclub.ru

16. února 2017, 13:28

Václav Jáchim

Před rokem odcházel s pocitem úlevy, Jakub Kovář si v ruském Jekatěrinburgu nepadl do oka s koučem Andrejem Razinem a stěhování ke konkurenci bral český gólman jako úlevu. Teď je ale možné, že dojde na jeho návrat! Server championat.ru uvádí, že se bývalý brankář Českých Budějovic ústně dohodl s vedením Avtomobilistu na novém dvouletém kontraktu, podle agenta hráče Vladimíra Vůjtka mladšího se má věc trošku jinak. "Nic domluvené není, o Kubově budoucnosti stále jednáme," říká.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2011 a 2012 momentálně dokončuje celkově čtvrtý ročník v Kontinentální lize. Tři sezony strávil Kovář v Jekatěrinburgu, tu poslední pak v brance Čerepovce. Hokejisté Severstalu jsou aktuálně dvanácti v tabulce Západní konference KHL, nasbírali 69 bodů a delší dobu vědí, že to na postup do play off stačit nebude.

Tím pádem je prostor na úvahy o další budoucnosti hráčů. Kovář bude žhavým zbožím, zvlášť když mu v dubnu skončí smlouva. "Momentálně k tomu nelze říci nic konkrétního. Pro Kubu nadále zůstává prioritou Kontinentální liga. Ale kde bude působit, o tom rozhodnutí ještě nepadlo. Stále má platný kontrakt v Čerepovci," dodává Vladimír Vůjtek.

Ruský klub měl na české krajánky v minulosti štěstí, dres Severstalu úspěšně hájili například Jakub Štěpánek, Ondřej Němec, Petr Čáslava, Josef Straka, Josef Hrabal. Letos v útoku bojuje Vojtěch Polák, pozice brankářské jedničky náležela Jakubovi Kovářovi. Není vůbec vyloučené, že tomu bude stejně i na podzim. "Od Čerepovce dostal Kuba konkrétní nabídku nové smlouvy," potvrzuje hráčův zástupce.

Ve hře je ale nejspíš i Jekatěrinburg, byť o téhle variantě zatím zasvěcení nehovoří. Kovářův někdejší zaměstnavatel stále živí teoretickou šanci na vyřazovací boje, nicméně pro novou sezonu hledá brankáře číslo jedna. Kovář týmu odvedl skvělé služby, v Jekatěrinburgu se vypracoval mezi nejlepší maskované muže soutěže. A především - excentrický trenér Razin byl v průběhu ročníku vyhozen, i to by spojení klubu s českým reprezentantem mohlo nahrávat.

Jasno však bude nejdřív až v dubnu, po skončení letošního ročníku. "Jakub dal najevo, že chce dál působit v ruské soutěži. Zájemci o jeho služby jsou, momentálně to řešíme. S Jekatěrinburgem nic nepodepsal, registrujeme zájem Čerepovce i jiných klubů. Víc se k tomu zatím říci nedá," doplňuje Vůjtek. V letošní sezoně absolvoval Kovář v Čerepovci porci 54 utkání, úspěšnost jeho zákroků činí 91.4 procent a průměr branek na zápas pak 2.46. Minulý týden poprvé v tomto ročníku reprezentoval, odchovanec píseckého hokeje a účastník olympiády 2014 se představil na Švédských hrách v Göteborgu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz