Obrat osmnáctky proti Slovákům. Výhru trefil mladík Slavíček

Foto: Martin Voltr

24. března 2021, 19:47

Martin Voltr

Česká reprezentace do 18 let v prvním ze dvou duelů ve Vyškově porazila Slovensko 2:1, když ve druhé třetině otočila skóre. O branky domácího týmu se postarali kapitán David Jiříček a ve své premiéře benjamínek Šimon Slavíček. Výborný výkon předvedl brankář Oliver Šatný.

Slováci i tentokrát ukázali kvalitu, do zápasu vstoupili lépe a po devíti minutách se dočkali odměny. Když v krátkém rozmezí faulovali dva domácí hráči, v přesilovce pět na tři se tvrdou ranou z první prosadil Róbert Bačo – jeden ze dvou krajánků, kteří působí v Karlových Varech.

Za první třetinu ale oba týmy vyslaly dohromady jen devět střel (4:5). Hlavní kouč Jakub Petr nařídil svým svěřencům především zklidnění hry, a když se k tomu přidala vítaná pomoc v podobě přesilových her, na světě bylo vyrovnání.

Ve spolupráci dvou elitních zadáků se na modré čáře opřel do Ticháčkovy nabídky David Jiříček, jemuž trenéři dali kapitánské céčko – 1:1.

Další početní převahu využili Češi nepřímo, tedy krátce po jejím skončení. Prsty v tom měli dva debutanti v osmnáctce: Jiří Kulich přiťukl kotouč Šimonu Slavíčkovi, a útočník pražské Slavie slavil premiérovou trefu za starší kategorii – 2:1!

Reprezentanti se ale ve finiši zápasu až příliš zatáhli a Slováci jim zle zatápěli. Brankář Oliver Šatný musel v poslední třetině pochytat čtrnáct střel, i když je pravda, že jeho spoluhráči dovolili soupeři spíš jen rány z dálky. První vítězství bylo i tak velkou gólmanovou zásluhou.

Odveta čeká rivaly ve čtvrtek znovu od 17 hodin.

ČESKO – SLOVENSKO 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Jiříček (Ticháček, Brabenec), 38. Slavíček (Kulich) – 10. Bačo (Nemec, Dvorský).
Rozhodčí: Kika, Obadal – Rožánek, Zedník.
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 18:29 (4:5, 9:10, 5:14).
Česko: Šatný – Špaček, Ticháček, Jiříček, Pinkas, Machů, Šedivý, Böhm – Chmelař, Brabenec, Ryšavý – Pajer, Šapovaliv, Marha – Slavíček, Kulich, Rymon – Gajda, Menšík, Skuhrovec – Krejsa. Trenéři: Petr, Martinec a Skuhrovec.
Slovensko: Marinov – Bečár, Nemec, Miklovič, Žabka, Socha, Groch, Štrbák – Sýkora, Demek, Bačo – Žlnka, Petrovský, Repčík – Šramaty, Stümpel, Danielčák – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kupčo. Trenéři: Feneš, Tartaľ a Žabka.

Druhý zápas (Vyškov)

Čtvrtek 25. března:
17:00 Česko – Slovensko ŽIVĚ »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz