Obrat před 14 578 fanoušky? Moc jsme si to užili, jásá sparťan Řepík

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

3. listopadu 2019, 21:35

Daniel Kinc

Byl to zápas o první místo, jak se sluší a patří. Bitva jako řemen. Sparta s Kometou před parádní kulisou předvedly extraligový hokej na té nejvyšší úrovni a i když to ještě deset minut před koncem vypadalo, že tři body budou hrát hosté, nakonec se radovali domácí. Ti neskutečně otočili skóre z 1:4 na 5:4 a oslavili velké vítězství. „Cením si, že jsme to před takovou kulisou zvládli, a moc jsme si to užili,“ radoval se kapitán Pražanů Michal Řepík, který před 14 578 diváky zařídil vyrovnávací trefu.

Zápas o první místo byl se vším všudy, souhlasíte?
První třetinu jsme byli lepší, ale nevyužili jsme šance. Ve druhé části jsme udělali hloupé chyby napadaly nám tam góly. Ve třetí třetině už jsme hráli více na riziko, rychle jsme otáčeli puky a snažili jsme se to ještě více rvát do branky. Dali jsme tři rychlé góly po sobě, a to nám pomohlo. Je důležité, že jsme to proti tak silnému týmu, který měl s sebou hodně fanoušků, nezabalili.

Po celý zápas jste měli herně navrch, Kometa však trestala každou chybu. Zaspali jste na začátku druhé části?
Neřekl bych, že jsme spali. Kometa hrála chytře, čekala na brejky a na odražené puky. Vyplatilo se jim to, protože z toho dali nějaké góly a využili našich chyb. Z minima vytěžili maximum. My jsme se do šancí také tlačili, měli jsme je. Kdyby nám na začátku napadaly jeden dva góly, mohl zápas vypadat jinak. Na kdyby se ale nehraje a bohužel Kometa měla velký náskok.

Už v první části jste minul prázdnou brankou, ve stejné situaci za stavu 3:4 jste ale nezaváhal. Neměl jste strach, že by to podruhé nemuselo vyjít?
Lehce jsem se bál. Poprvé jsem přihrávku neviděl úplně přesně, protože šla zpoza hráče. Byl jsem špatně natočený a šlo to do tyčky. Ve druhé situaci jsem byl lépe nachystaný, dobře jsem viděl puk a gólman o mně moc nevěděl. Měl jsem úplně prázdnou branku a spadlo to tam.

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Vaše lajna s Davidem Tomáškem a Jirkou Smejkalem byla už čtyř branek z pěti. Šlape vám to?
Doufám, že nám to vydrží a budeme v tom pokračovat. Nějakým způsobem se sehráváme, dobře bruslíme, dokážeme si vyhovět a podržíme si puk v útočném pásmu. Hodně se o naší kombinaci bavíme před zápasem a na trénincích. Hrajeme spolu čtvrtý zápas, tak doufám, že to bude ještě lepší.

Jak se vám hrálo proti Tomáši Plekancovi, který byl nasazován speciálně na vás?
Má obrovské zkušenosti, dobře brání a víme o tom, koho už zvládl v kariéře ubránit. V extralize zvládl ubránit třeba Milana Gulaše. Víme, jak dobrý v tom je, a tak jsme později zkoušeli chodit spíše proti Holíkově lajně.

„Myslím si, že teď hrajeme dobrý hokej a je super, že jsme na prvním místě.“

Navíc jste od něj inkasoval nepříjemný úder už v první třetině.
Byl jsem v pohodě. Dal mi krosček, letěl jsem na mantinel, ale do hlavy jsem si nedal.

Na čele tabulky máte tříbodový náskok. Panuje v týmu spokojenost?
Jsem moc rád za tým, že jsme to dokázali otočit. Cením si, že jsme to před takovou kulisou zvládli. Moc jsme si to užili. Myslím si, že teď hrajeme dobrý hokej a je super, že jsme před reprepauzou na prvním místě. Trochu si to užijeme, odpočineme si a budeme se připravovat dál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz