Ocelář Polanský vypadl ze sestavy. Chystá se s Rysy, proč odmítl jiné nabídky?

Foto: hcocelari.cz

20. února 2020, 12:57

Adam Bagar

Už jsou to více než tři týdny, kdy Jiří Polanský naposledy oblékl dres Ocelářů. Zkušený útočník z výkonnostních důvodů vypadl ze sestavy a chystá se s partnerským Frýdkem-Místkem.

Jeho poslední start se datuje k 28. lednu, kdy byl u fotbalové prohry 0:1 v Brně. V posledních šesti zápasech už chyběl. Pro osmatřicetiletého matadora, který v Třinci sehrál neuvěřitelných 916 zápasů a s 218 góly je historicky nejlepším střelcem klubu, teď v kádru není místo.

„Jako bývalý hokejista vím, že tato situace není příjemná jak pro něj, tak ani pro nás. Jenže i taková legenda musí mužstvu odvést, co se od ní očekává. Víme všichni, že Jirkovy letošní výkony nejsou ideální,“ říká pro web hcocelari.cz sportovní manažer klubu Jan Peterek.

Důvod odstavení je zřejmý už při pohledu na statistiky. Ve 31 utkáních aktuální sezony TELH zapsal Polanský dva body, při svém třetím startu přispěl asistencí k výhře 4:0 nad Hradcem a 11. října gólem k triumfu 5:2 ve Zlíně. Poté však pětadvacetkrát v řadě bodově mlčel.

„Moje bodová bilance je naprosto šílená, to si nebudeme nalhávat.“

„Ta sezona není vůbec bodově vydařená. Měl jsem zápasy horší, některé byly lepší, ale moje bodová bilance je naprosto šílená, to si nebudeme nalhávat,“ přiznává třinecký útočník, který se aktuálně připravuje s prvoligovým Frýdkem-Místkem a čeká na další šanci u Ocelářů.

Jiří Polanský věří, že se ještě v tomto ročníku do týmu vrátí. I proto nenastupuje ani na farmě za Rysy, kterým kdyby pomohl, nesměl by už ve zbytku sezony hrát za Třinec, jelikož za něj už odehrál více než stanovených 26 zápasů. A proto taky odmítl několik jiných nabídek.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

„Nabídky byly, ale pro mě ne tak atraktivní jako možnost zůstat v širším kádru Třince a rvát se o to, abych se zapojil do týmu. Pořád mám pocit, že tato sezona může být úspěšná a já bych chtěl být u toho možná posledního společného úspěchu mé kariéry s Oceláři,“ má jasno.

„I když tato sezona není zatím tak bodová, jak se ode mě očekává, tak věřím, že když dostanu šanci vrátit se do sestavy, tak budu předvádět hokej, jaký se v play off hraje. Proto pracuju i na fyzičce a všechno podřizuju tomu, že věřím, že se do mančaftu vrátím,“ říká odhodlaně.

„Myslím, že to jsou opravdu poslední tři měsíce mé kariéry u Ocelářů. Dám do nich opravdu všechno, abych se do týmu vrátil.“

Polanskému po sezoně vyprší smlouva a je smířen s tím, že v Třinci nejspíš skončí. „Myslím, že to jsou opravdu poslední tři měsíce mé kariéry u Ocelářů. Dám do nich opravdu všechno, abych se do týmu vrátil. Věřím, že ty dveře ještě nejsou úplně zavřené,“ hlásí Polanský.

O tom, kam by mohly směřovat jeho další kroky, zatím jasno nemá. „Ale určitě chci v hokeji pokračovat, protože ho mám rád a nelimitují mě ani žádná zranění. Teď je předčasné cokoliv bližšího říkat. Já sám nevím, kam mě život dál zavede,“ zakončuje ostřílený hokejista.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz