Oceláři mají další nové tváře. Přichází čahoun z Vítkovic a bývalý juniorský šampión

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Další posily hlásí Oceláři. Vedení klubu potvrdilo návrat obránce Patrika Husáka z Poruby, k loňským mistrům republiky míří také Daniel Kurovský (na snímku) a Radek Veselý. Oba útočníci končili uplynulý ročník ve Vítkovicích.

Urostlý bojovník Kurovský (193 cm, 97 kg) patřil k úspěšným reprezentantům do 20 let, s juniorským výběrem startoval na MS 2017 a 2018. Ve službách Vítkovic absolvoval čtyři extraligové sezony, dvě poslední ovšem výrazně ovlivnily zdravotní potíže.

V minulém ročníku stihl mezi mantinely nejvyšší soutěže 16 utkání a zaznamenal dva góly. Poté Kurovskému skončila smlouva a s vedením Vítkovic se nedohodl na prodloužení spolupráce. Teď je jasné, že se progresivní útočník stěhuje ke konkurenci, rozšířil kádr Ocelářů.

„Daniel Kurovský je vysoký, dravý, dobře bruslící útočník s potenciálem, kterého v poslední době zabrzdila zranění. Věříme, že toto období má Dan už za sebou a stane se platným hráčem naší organizace," uvedl pro web Ocelářů sportovní šéf klubu Jan Peterek.

Perspektivu slibuje i jiný ofenzivní hráč, kterého pod Javorovým nově uvítali. Radek Veselý byl na jaře 2014 členem kádru stříbrných medailistů z MS osmnáctiletých, pelhřimovský rodák tehdy válel za Chomutov. Šikovný bruslař se později objevil v Kadani, Mostě a symbolicky v Litvínově, krátce okusil druhou finskou ligu.

V létě 2018 zamířil do prvoligového Havířova, odkud si během uplynulé sezony vysloužil zájem Vítkovic, za něž sehrál 27 extraligových duelů, vstřelil tři branky a přidal čtyři nahrávky. Nyní má Veselý před sebou další výzvu.

Foto: Martin Antalec, hc-havirov.cz

„Jsme rádi, že se nám Radka Veselého po dlouhých jednáních podařilo získat, přestože měl v Havířově ještě platnou smlouvu. Je to výborný útočník s kvalitním zakončením a dobrým bruslením. V první lize dlouhodobě potvrzuje kvality, jeho krátké loňské extraligové působení nás přesvědčilo o tom, že může být pro naši organizaci příslib do budoucna," doplnil Jan Peterek

Jak už jsme informovali v pondělí, návrat do Třince hlásí Patrik Husák. Zkušený bek se rozloučil v Porubě, u Ocelářů zkusí navázat na konec sezony 2018-19, kdy s týmem slavil mistrovský titul. „Patrik Husák je ofenzivně laděným obráncem. Věříme, že udělá maximum pro to, aby se prosadil do základní sestavy A-týmu," uzavřel sportovní šéf Ocelářů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz