<

Oceláři se trápí, fanoušci vyhazují Kýhose. Nic jsme nepodcenili, říká Dravecký

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

15. ledna 2017, 19:10

Adam Bagar

Třinečtí hokejisté neprožívají úplně nejlepší období, po ztrátách s Hradcem Králové a Mladou Boleslaví zapsali už třetí porážku za sebou. V ocelářském derby schytali šestibrankový debakl a jejich fanoušci si v závěru opět přáli odvolání hlavního kouče Vladimíra Kýhose. "Nic se nedá dělat, takový je sport," říká útočník Vladimír Dravecký, který se v nedělní bitvě blýskl dvěma góly.

Už k historicky 101. ocelářskému derby zajížděli třinečtí hokejisté po dvou porážkách. V Hradci Králové zapsali nejvyšší prohru v sezoně, doma proti Mladé Boleslavi pak vyšli gólově úplně naprázdno. "Myslím, že jsme v těch utkáních měli šance, ale nepadalo nám to tam." Tentokrát byli Oceláři přece jen úspěšnější, domácího brankáře Daniela Dolejše překonali třikrát. "Tlačili jsme se víc do branky, z čehož pramenily naše branky," ví Dravecký.

Jeho tým přesto na body nedosáhl, i kvůli mizerným vstupům do jednotlivých třetin. "Nevím, čím si to vysvětlit. Máme natolik zkušené mužstvo, že když dostaneme gól, tak hrajeme dále. Zápas má šedesát minut, ale bohužel jsme prohráli." Ještě po druhém dějství přitom hosté odcházeli do šatny spokojenější, vedli 3:2. Ale potom přišla vítkovická smršť, která tým kouče Vladimíra Kýhose smazala z ledové plochy čtyřmi přesnými ranami.

Vítkovice ovládly derby, Energie srazila Zlín. Vervu zachránil Lukeš »

"Taková je realita, dostali jsme čtyři góly a zápas prohráli. My nejsme mužstvo, které by něco podcenilo. Nic se nedá dělat, prohrálo se a jedeme dál," pokračuje naštvaný Dravecký, jehož dvě trefy přišly úplně vniveč. Vítkovice ale slavily naprosto zaslouženě, když od prvních minut působily mnohem hladověji. "Zpočátku ano, ale pak už s tím nemohu souhlasit, protože hra byla v naší režii a otočili jsme utkání," myslí si slovenský hráč.

Oceláři v závěru nedělního derby nebyli vůbec ve své kůži. A to viděli také jejich fanoušci. Ti znovu svými pokřiky žádali odvolání trenéra Vladimíra Kýhose. "Kýhos ven, Kýhos ven, Kýhos ven," ozývalo se z třineckého kotle. Hosté jen těžko skousávali třetí porážku za sebou, navrch při děsivém skóre 4:14. "Takový je sport, prohráli jsme tři zápasy, ale teď můžeme vyhrát pět. Zápas si rozeberme a jedeme dál," hlásí Vladimír Dravecký.

Góly TELH: Golfák Stloukala, hrubka Růžičky či paráda Stránského »

Kromě devíti gólů viděla po střechu narvaná ostravská aréna také nadprůměrný extraligový hokej. "Kvalita zápasu byla dobrá. Bylo tam nasazení, osobní souboje, akce za akcí, bruslilo se nahoru dolů," pokyvuje třinecký útočník s dvaadvacítkou na zádech. Přispělo k tomu rovněž více než deset tisícovek příznivců. "Atmosféra byla výborná. Ve Vítkovicích je na derby vždycky velmi dobrá kulisa," zakončuje nejlepší hráč Ocelářů v zápase.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz