Od velbloudů zpátky do Varů! Arnošt střídá u juniorky Eismanna

Pavel Arnošt | Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Do českého mládežnického prostředí se vrací zajímavé jméno. Karlovarské juniory staronově povede Pavel Arnošt, který strávil posledních pět let trénováním v Kuvajtu.

Osmačtyřicetiletý Pavel Arnošt bude moci v lázeňském městě navázat na nedokončenou práci. Karlovarské juniory totiž vedl už v ročníku 2017/18, ale v polovině sezony se u týmu rozloučil a zamířil do velmi exotické hokejové destinace.

V Kuvajtu přijal pozici hlavního reprezentačního trenéra. Národní tým vedl na dvou světových šampionátech a olympijské kvalifikaci, o další významné akce ho připravil i covid.

Vzápětí se Arnošt přesunul ke kuvajtské dvacítce, místo u A-mužstva přepustil krajanu Leu Gudasovi. V lize vedl tým Kuwait Camels, alias Velbloudy.

Nyní se vrátil zpátky domů a na novou sezonu znovu chystá nejstarší mládežníky Energie. V Česku jinak dříve působil u dorostenců a juniorů Mladé Boleslavi a pražské Sparty, k seniorskému hokeji nakoukl v sezoně 2016/17 v prvoligovém Prostějově.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Mezi lety 2012 a 2016 stál Arnošt v čele reprezentačních výběrů U16 a U17, pod rukama mu prošly zejména hokejové ročníky 1997 a 1999. Vedl tedy i tým kolem Martina Nečase, Martina Kauta či Filipa Zadiny a postupně objevoval talent Filipa Chytila.

Právě tato parta posléze dosáhla pod Václavem Varaďou na historické zlato z Memoriálu Ivana Hlinky.

Pavel Arnošt nahradil u kormidla karlovarské juniorky jiného reprezentačního kouče Václava Eismanna, který se posunul k A-týmu. Mládež tak opustil po dvaceti letech.

„Přestože nyní jdu na jinou stranu trenérské barikády, než je mládež, tak vůbec nevylučuji, že v budoucnu se k mládeži vrátím, a rozhodně to nebudu považovat za krok zpátky. Práce s mládeží mě po celých těch dvacet let mimořádně naplňovala,“ řekl Eismann v rozhovoru pro klubový web.

Václav Eismann

Václav Eismann | Foto: Martin Voltr

Posun ve své kariéře navíc učinil symbolicky deset let po největším úspěchu a současně největším zážitku, na který bude vzpomínat.

„Mistrovský titul staršího dorostu v roce 2013 byla neskutečná jízda a neskutečné emoce. Ještě teď, když si na to vzpomenu, se mi derou slzy do očí. Rád bych to někdy prožil znovu,“ přiznal nový asistent trenéra Davida Bruka.

„K přesunu do seniorského hokeje budu přistupovat s obrovskou pokorou a respektem. Na druhou stranu s vírou v to, že moje trenérské roky u mládeže měly nějaký podpis a nikdy to neskončilo průšvihem. Chci mít oči otevřené,“ slíbil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz