Opustí Vojtěch Mozík ruskou KHL? Zájem je o něj ve Švédsku

25. června 2019, 11:10

Václav Jáchim

Poslední dvě sezony strávil v ruském Podolsku, teď to vypadá, že Vojtěch Mozík zamává ruské Kontinentální lize na rozloučenou a vydá se do jiné evropské soutěže. Jak informují stránky vf.se, o služby reprezentačního beka má velký zájem švédský Färjestad.

Účastník švédské SHL má pro české hokejisty slabost, dres Färjestadu v minulosti oblékali třeba Milan Gulaš, Jakub Klepiš, Pavel Patera, Martin Ševc, Jaroslav Špaček nebo Radek Hamr.

Brzy by mohl českou stopu oprášit Vojtěch Mozík. „Podle našich informací je v kontaktu s vedením Färjestadu, tohle jméno je pro švédský klub velmi aktuální," uvádějí stránky vf.se.

Odchovanec hokeje v Mladé Boleslavi, který nastupoval za Plzeň nebo New Jersey, měl kvalitní uplynulou sezonu. V Podolsku sehrál Mozík 57 utkání KHL a zaznamenal 25 bodů. Pravidelně válel přesilovky i oslabení, klubu z předměstí Moskvy pomohl do play off.

Po vyřazení se zapojil do přípravy národního týmu před mistrovstvím světa, ovšem hlavní kouč Miloš Říha posléze Mozíka z týmu vyřadil. Progresivní bek aktuálně čeká na nové angažmá, v Podolsku pokračovat nebude on ani Michal Řepík, který tam končil sezonu po přesunu ze Slovanu Bratislava.

Foto: iihf.com

Do Viťazu se naopak z farmářské AHL stěhuje Jakub Jeřábek, bývalý zadák Montrealu či Washingtonu už v týmu před časem úspěšně působil. Chvíli se spekulovalo, že by Mozík našel uplatnění v jiném ruském klubu, nicméně poslední dobou padají zmínky především o Švédsku.

Představitelé Färjestadu hledají dva ostřílené beky,  jelikož během letní pauzy ztratili dvě opory. Fin Jesse Virtanen posílil ruský Traktor Čeljabinsk, švédský reprezentant Mikael Wikstrand bude hrát za Kazaň. Podle informací hokej.cz se Färjestad zajímá také o Adama Poláška, který uplynulý ročník strávil v Nižněkamsku. Svého bývalého obránce prý ale usilovně láká k návratu Sparta.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz