Osa týmu zůstává stejná a velice silná, zní ze Sparty. A co posily?

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

5. dubna 2020, 12:09

Adam Bagar

Ambiciózní Sparta zase natáhla čekání na mistrovský titul, který naposledy slavila v roce 2007. Tentokrát jí však po zdařilé základní části zastavil hodně netradiční soupeř –⁠ pandemie koronaviru.

„Základní část jsme odehráli výborně a strašně jsme se těšili na play off. Všichni jsme byli připraveni bojovat o titul," hlásí v rozhovoru pro web hcsparta.cz generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová, která třetí příčku po dvaapadesáti kolech vnímá jako úspěch.

„Jinak to ani vnímat nemůžeme. Hráči celou sezonu tvrdě makali a zlepšovali se. Značnou část ročníku jsme se drželi na prvním místě a díky bojovnosti a nasazení jsme vyhrávali i zápasy, ve kterých nám vázla třeba kombinace. Na druhé místo nám nakonec chyběl jediný bod," líčí.

„Jedním z našich interních cílů byla účast v Lize mistrů, tu nám třetí místo zajišťuje. Zahrajeme si navíc také na prestižním Spenglerově poháru ve švýcarském Davosu. Máme se na co těšit my i fanoušci," říká už směrem k příští sezoně, v níž sparťany čeká pořádná porce zápasů.

„Vzhledem k tomu musíme mít daleko širší kádr," uvědomuje si Snopková Haberová, která se vyjádřila i k posilám. „Několik potenciálních posil máme samozřejmě vyhlédnutých, ale nelze říkat konkretní čísla, která navíc nakonec nemusí vyjít," prozrazuje šéfka pražského klubu.

Foto: hcsparta.cz

„Nebudeme ale měnit to, co se nám podařilo letos nastavit. Že Sparta má být na vrcholu a že udělá všechno pro to, aby bojovala o titul. Opět budeme mít konkurenceschopné mužstvo, které zůstává z velké části pohromadě. Osa týmu zůstává stejná a velice silná," pokračuje.

S většinou hráčů, kterým končila smlouva, je Sparta domluvena na prodloužení spolupráce. Tento týden si pojistila Jana Buchteleho, už dřív Michala Řepíka, Miroslava Formana, Milana Jurčinu nebo Tomáše Dvořáka. „A v nejbližších dnech oznámíme i podpisy dalších hráčů."

Pokračuje i Lukáš Rousek. Buffalo jej bedlivě sleduje, ale do zámoří má mladý útočník zamířit až za rok. A jak to vypadá s Jiřím Smejkalem, o nějž se zajímají ve Finsku, Švédsku či v dalších ligách? „Máme zájem, aby pokračoval, ale záleží hlavně na něm," líčí Snopková Haberová.

Ta plánuje znovu dávat hodně příležitostí i mladým sparťanům. „Na tom se nic nemění. První zkušenosti v uplynulé sezoně nabrali David Vitouch a Daniel Poizl. Počítáme s tím, že budou mít v kádru větší roli a šanci dostanou i další naši mladší hokejisté," prozrazuje na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz