Osmnáctku čeká duel pravdy, na domácí Švédy si český tým věří

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

25. dubna 2019, 10:05

Jan Šimek

(UMEA, od našeho zpravodaje) Hokejisté české reprezentace do 18 let už za sebou mají přesun do Örnsköldsviku, kde ve čtvrtek od 19.30 rozehrají klíčovou bitvu na mistrovství světa. Osmnáctku čeká čtvrtfinálový souboj s domácím Švédskem. Posune se parta trenéra Aloise Hadamczika do bojů o cenné kovy, nebo se sen o medaili rozplyne?

„Chceme navázat na výkon z první třetiny zápasu s Kanadou. Musíme se hodně tlačito do branky a také dávat více gólů, protože šance máme, jen je neproměňujeme. Ve čtvrtfinále tohle bude hodně důležité,” tuší zadák národního týmu do 18 let Šimon Kubíček. „Švédové dobře bruslí a jsou zvyklí na velké hřiště, takže s nimi musíme držet krok,” dodává.

Češi se během volného dne přesunuli z Umea do zhruba sto kilometrů vzdáleného Örnsköldsviku, kde je na programu vyjma dvou čtvrtfinálových duelů kompletní play off. „Čeká nás domácí tým, který bude povzbuzovaný místní halou, ale i kdybychom hráli s Ruskem, bude to těžké. Když chcete jít dál, musíte těžkého soupeře porazit,” uvědomuje si hlavní kouč osmnáctky Alois Hadamczik.

Práce všeho druhu aneb práce českých kustodů

Část českého týmu v čele s brankáři si v Örnsköldsviku osahala led. Kompletní tým vyjede ve čtvrtek na krátké rozbruslení a večer hurá do akce. „Snažili jsme se hodně odpočívat, abychom co nejvíce zregenerovali. Zbytek už je pouze na nás. Přesun nám vadit nebude. Švédové budou mít na své straně fanoušky protože hrají doma, ale tohle nás neohrozí,” tvrdí útočník Marcel Barinka.

Švédové postoupili do čtvrtfinále z druhého místa. Na úvod sice podlehli nabušeným Američanům v poměru 1:6, pak ale pěti góly složili Lotyšsko (5:2) i Slováky (5:1) a na závěr švédský výběr přehrál i Rusy.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

„Skvěle hrají přesilovky a jsou šikovní na puku. Navíc mají výborné obránce, kteří umí rozjet akce. My si na ně ale i přesto věříme, umíme s nimi hrát dobře. Věřím, že to bude super zápas. Únava už je znát, ale na tohle se nemůžeme vymlouvat, protože je to pro každého stejné,” ví další z party útočníků Jonáš Peterek.

Česká omladina severského soka porazila v listopadu na turnaji v Kravařích 4:2, v únoru v Soči Švédům podlehla v poměru 3:4. Vyrovnanou bitvu lze očekávat i tentokrát. „Věříme si na ně, protože proti nim umíme zahrát. Doufám, že vyhrajeme,” dodává Barinka.

Další program MS do 18 let 2019

Čtvrtek 25. dubna – čtvrtfinále:
15:30 Kanada – Lotyšsko (Umea)
15:30 USA – Finsko (Örnsköldsvik)
19:30 Bělorusko – Rusko (Umea)
19:30 Švédsko – Česko (Örnsköldsvik)

Čtvrtek 25. dubna – 1. zápas o udržení:
11:30 Švýcarsko – Slovensko (Umea)

Sobota 27. dubna:
15:30 1. semifinále (Örnsköldsvik)
19:30 Slovensko – Švýcarsko (2. zápas o udržení) (Umea)
19:30 2. semifinále (Örnsköldsvik)

Neděle 28. dubna:
15:30 Švýcarsko – Slovensko (případný 3. zápas o udržení) (Umea)
15:30 zápas o 3. místo (Örnsköldsvik)
19:30 finále (Örnsköldsvik)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz