<

Osmnáctku čeká třetí týden přípravy, ze Švýcarska už dorazí Marha

Šimon Marha | Foto: Martin Voltr

7. března 2021, 10:17

Martin Voltr

Třetí týden přípravy v litoměřické Kalich Areně má před sebou česká reprezentace do osmnácti let. Tentokrát v o něco širším počtu třiceti mladíků.

Předešlý kemp zakončili reprezentanti v sobotu, pak se rozjeli domů, ale jenom na chvilku. Další sraz mají v Litoměřicích naplánovaný už na pondělí 8. března, trénovat budou do soboty 13. března. Na ledě je čekají tradičně dvě jednotky denně, s výjimkou čtvrtečního odpoledne.

Nominace je velmi podobná té předchozí, ale tentokrát o pět jmen širší.

Dorazí už všichni čtyři gólmani, kteří by se měli poprat o tři letenky na mistrovství světa – Král, Šatný, Suchánek i Hamrla. „Čtveřice brankářů je asi nějakým způsobem daná, ale rozlousknout to bude těžké, to říkám na rovinu,“ hlásil před únorovými duely na Slovensku trenér Jakub Petr.

David Moravec

David Moravec | Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Obranu doplní boleslavský David Moravec, jenž tento týden nastupoval v Ústí nad Labem. Dál naopak schází Stanislav Svozil s Davidem Jiříčkem; minimálně prvního jmenovaného čeká v čase kempu předkolo extraligového play off.

Do útoku se připojí tři další hráči. Dva z nich také v posledních dnech střídali obě nejvyšší soutěže – brněnský Jakub Brabenec a Moravcův parťák Gabriel Szturc. Třetím přírůstkem je krajánek Šimon Marha ze švýcarského klubu Ambri-Piotta.

Na reprezentaci se asi nemohl naladit lepším způsobem: V sobotním utkání proti Ženevě zaznamenal hattrick za jedinou třetinu! Svou bilanci v nejvyšší juniorské soutěži tak vylepšil na 39 bodů (22+17) ve 39 zápasech a mezi hráči kategorie U18 mu patří skvělé páté místo produktivity.

? | Česká hokejová reprezentace do 18 let zná program mistrovství světa! ??

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Sobota 6. března 2021

Nominace českého týmu

Brankáři:
Daniel Král (Liberec), Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci:
Martin Böhm, Jakub Šedivý (oba Liberec), Sebastian Jasečko, David Moravec (oba Mladá Boleslav), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Marek Chvátal (Sparta Praha), Tomáš Machů (Vítkovice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice).

Útočníci:
Petr Gajda (Liberec), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Marcel Marcel (Plzeň), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Michal Ramik (Třinec), Josef Krejsa, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matouš Menšík (Jihlava), Jakub Altrichter (Šumperk), Šimon Marha (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Tomáš Martinec a Radim Skuhrovec
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Videotrenér: Radek Jirátko
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustod: Martin Pečinka

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz