Ostrava Hockey Cup se rozrostl. Jedenáctý ročník bude pro čtyři kategorie

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Zápolení hned čtyř kategorií letos nabídne jedenácté pokračování Ostrava Hockey Cupu. Na dvoutýdenní akci s mezinárodní účastí se totiž představí nejen junioři a dorostenci, ale také hráči osmé a deváté třídy.

Ostrava Hockey Cup vstupuje do své druhé dekády ve velkém stylu. Z každoročního turnaje se stal dvoutýdenní podnik, do kterého se zapojí celkem 24 týmů z 15 klubů ze 4 různých zemí.

Turnaj nejprve začínal jako soutěž juniorů, postupem času se rozšířila i o zápolení dorostenců a letošní jedenáctý ročník nabídne program hned pro čtyři kategorie. Kromě dvou již zmíněných budou o prvenství bojovat také hráči kategorie U14 (8. třída) a U15 (9. třída).

„Podařilo se nám zajistit týmy z Česka, Německa, Slovenska a Polska. V kategorii juniorů nebude chybět reprezentační výběr Polska. Z Německa přijedou týmy z velkoklubu Eisbären Berlín a také ze Schwenningenu. Slovenskou špičku budou zastupovat v čele se Slovanem Bratislava také Dukla Trenčín, Nitra a Poprad,“ zmínil pro klubový web sportovní ředitel Ridery Roman Šimíček.

Všechno odstartují nejmladší zúčastnění. Osmáci svůj turnaj odehrají v termínu od 9. do 11. srpna a kromě domácích Vítkovic se na ledě Multifunkční haly představí i Pardubice, České Budějovice, Poprad, bratislavský Slovan a trenčínská Dukla.

Na kategorii U14 bude v termínu 12. – 14. srpna navazovat víkendový turnaj dorostenců. O zajímavý náboj se postará účast vítkovického městského rivala z Poruby. Ostravské celky budou také jedinými dvěma českými zástupci na turnaji, o prvenství budou bojovat proti Berlínu, Trenčínu, Nitře a polskému regionálnímu výběru Metropolia Silesia. Hrát se bude souběžně na ledě Multifunkční haly a OSTRAVAR ARÉNY.

Druhý týden odstartují deváťáci. Dvoudenního turnaje (16. – 17. srpna) se zúčastní celkem čtyři celky kategorie U15. Vítkovice na ledě Multifunkční haly přivítají Trenčín, Břeclav a Přerov.

Vše vyvrcholí v termínu od pátku 19. do neděle 21. srpna, kdy se odehraje turnaj juniorů. První místo z loňského ročníku budou obhajovat domácí Vítkovice. V cestě za dalším vítězstvím jim budou stát Dukla Jihlava, Dynamo Pardubice, Slovan Bratislava, Nitra, Eisbären Berlín, Schwenninger Wild Wings a reprezentace Polska do 20 let. Hrát se bude ve dvou skupinách, a tedy jak v Multifunkční hale, tak v OSTRAVAR ARÉNĚ.

Foto: hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz