Para hokejisté se porvou o finále. Kanaďanům chtějí pořádně zavařit

Foto: parahockey.cz

28. září 2022, 12:20

Adam Bagar

International Para Hockey Cup v porubské RT TORAX Areně pokračuje semifinálovými boji. Čeští para hokejisté se ve sváteční den utkají od 19:00 s Kanadou, o tři hodiny dřív začne souboj mezi USA a IPH týmem.

Rozhodla o tom závěrečná utkání ve skupině. Američané v úterý smetli kanadského rivala 8:2 a do play off jdou z prvního místa při skóre 27:3, Češi poté ve večerním zápase zvládli souboj o třetí místo, když udolali výběr složený z hráčů Slovenska, Německa a Norska 3:2.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, protože soupeř má ve svých řadách velice šikovné hráče. Pro nás bylo zpočátku těžké se mu vyrovnat v pohybu, ale ve druhé třetině se to už překlopilo,“ hlásí po vydřeném vítězství dlouholetý trenér českých para hokejistů Jiří Bříza.

„Hlavně jsme rádi za vítězství, které nás posunulo do semifinále s Kanaďany. Ti jsou podle mě hratelnější než Američané.“

Jeho svěřenci nezačali dobře, brzy prohrávali, ale ještě v první třetině se radovali z prvních gólů na turnaji a skóre zásluhou Pavla Kubeše a Miroslava Novotného otočili. Velký boj pak až v závěru rozsekl Michal Geier, jenž trefil odkrytou klec. Následné snížení už nic neřešilo.

„Zápas nebyl pohledný, přinesl z obou stran spoustu chyb, byl to boj o každý metr, ale jsme rádi, že jsme ho urvali bojovností a srdcem. Hlavně jsme rádi za vítězství, které nás posunulo do semifinále s Kanaďany. Ti jsou podle mě hratelnější než Američané,“ pokyvuje Bříza.

Čeští reprezentanti půjdou do semifinále nabuzeni vítězstvím. „Vyhráli jsme a vstřelili první góly na turnaji, pro kluky to bude velká psychická pomoc. Čekám daleko otevřenější hokej a pokud se nám tentokrát podaří vstřelit branku, může to být zajímavé utkání,“ tvrdí Bříza.

Para hokejisté se s javorovými listy střetli už v úvodu turnaje a ukázali, že se s nimi dá hrát. V první polovině duelu byli dokonce nebezpečnějším týmem, nakonec sice prohráli 0:3, ale dva góly dostali až v samém závěru. Teď by chtěli na sympatický výkon ze soboty navázat.

„Kanada je jeden z nejlepších týmů na světě. Na zápas se však dobře připavíme a budeme jim chtít pořádně zavařit, zadarmo jim nic nedáme.“

„Je dobře, že kluci už mají tu zkušenost v prackách, ale pořád do toho jdeme s respektem. Kanada je jeden z nejlepších týmů na světě. Na zápas se však dobře připavíme a budeme jim chtít pořádně zavařit, zadarmo jim nic nedáme,“ velí zkušený kouč před sváteční bitvou.

Do ní by měli jít Češi od 19 hodin znovu v kompletním složení. „Jsme bez větších zranění. Nějaké šrámy sice jsou, ale myslím, že nám vítězství pomůže. Na Kanadu se těšíme, je to pro nás svátek. Věřím, že to bude krásný hokej,“ zve Bříza do porubské RT TORAX Areny.

Další program IPH Cupu 2022

Středa 28. září:
16:00 USA – IPH tým (semifinále)
19:00 Kanada – Česko (semifinále)

Pátek 30. září:
16:00 Utkání o 3. místo
19:00 Finále

Vstupenky na turnaj zakoupíte zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz