Para hokejisty čeká Winter Classic či MS v Ostravě, podpoří je Kaufland

Foto: Alžběta Flaschková, parahockey.cz

16. září 2020, 11:01

Adam Bagar

Obchodní řetězec Kaufland od loňského roku zastupuje český národní tým, ženskou hokejovou reprezentaci, elitní tuzemskou soutěž či mládežnické projekty. Nyní do této rodiny vstupuje také jako generální partner para hokeje.

„V rámci celospolečenské odpovědnosti dlouhodobě podporujeme široké spektrum různých projektů a organizací pomáhající handicapovaným, dětem v nemocnicích, dětských domovech či nevidomým,“ uvedl jednatel společnosti Kaufland Martin Piterák během otevřeného tréninku reprezentace v Kladně.

„Jsme rádi, že v rámci partnerství s českým hokejem můžeme podpořit i český reprezentační para hokejový tým a být jeho generálním partnerem. Naším cílem je pomoc handicapovaným sportovcům, aby podávali co nejlepší sportovní výkony,“ doplnil Piterák na ledě kladenského zimního stadionu.

Zástupci Českého para hokeje zároveň na úterní tiskové konferenci představili další plány tuzemského para hokeje pro nadcházející sezonu 2020/21. Už zanedlouho proběhnou v Ostravě Mezinárodní rozvojové kempy pro nové, nadějné para hokejisty a samozřejmě i nové, nadějné para hokejistky.

Českou para hokejovou reprezentaci by měl čekat v listopadu turnaj v Berlíně, v závěru roku má v Ostravě proběhnout i mezinárodní přípravný turnaj. V rámci prestižního Winter Classic se pak utká český národní para hokejový tým pod otevřeným nebem se slovenskými para hokejisty.

Foto: Alžběta Flaschková, parahockey.cz

„Jsem moc rád, že za poslední dva roky para hokej u nás prošel obrovským vývojem a oceňuji zájem tak významné společnosti jako je Kaufland. To jen posiluje další plány para hokeje u nás a umožňuje to také jeho další rozvoj,“ řekl spokojený manažer Českého para hokeje Jiří Šindler.

Otevřeného tréninku české para hokejové reprezentace se v Kladně zúčastnil rovněž ambasador hokejové kampaně Kauflandu, legendární kladenský útočník Jaromír Jágr. Podpořil tak dlouhodobou myšlenku para hokeje, který má bořit bariéry mezi sportem zdravých a handicapovaných.

Foto: Alžběta Flaschková, parahockey.cz

„Je naprosto úžasné, že teď mají podporu i para hokejisté. Viděli jsme to na MS v Ostravě, jak je tenhle sport neuvěřitelně zajímavý, nalákal do haly tisíce lidí, které to bavilo a je skvělé, že kluci to můžou dělat plnohodnotně, věnovat se tomu a sportovat naplno,“ pokyvoval dlouholetý hráč NHL.

Od trenéra české para hokejové reprezentace Jiřího Břízy symbolicky převzal para hokejovou hůl, se kterou se pak ihned posadil do para hokejových saní a užil si tak část tréninku s českým národním týmem. „Je to šíleně náročné. Klobouk dolů před těmi kluky. Já měl problém se už jen rozjet.“

Český para hokej prochází dynamickým obdobím. Potvrzuje to i zájem nováčků o tento sport. S reprezentací trénuje už nyní šest nových hráčů. Tým se i díky podmínkám, které pro reprezentaci vytvořil Český hokej, pravidelně připravuje pod vedením kouče Břízy na kempech v Nymburku.

Hlavním cílem je kvalifikace na Zimní paralympijské hry v Pekingu 2022, para hokejisté se mohou na paralympiádu přímo kvalifikovat během MS. To by se v příštím roce mělo uskutečnit opět v Ostravě, která by tak jako první v historii hostila para hokejový šampionát dvakrát za sebou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz