<

Pardubice jsou poprvé od roku 2012 v semifinále! Kometa srovnala

Foto: Michal Struž

Pardubičtí hokejisté porazili Olomouc i počtvrté, tentokrát 3:2 a bleskově postupují do semifinále Generali Česká pojišťovna play off. Naopak souběžně hraná série mezi Kometou a Vítkovicemi se dramatizuje, stav se srovnal na 2:2.

Furch zase čaroval a je srovnáno!

Série mezi Brnem a Vítkovicemi se tak trochu mění v novou řadu Kdo přežije? Kometa šla do zápasu s improvizovanou sestavou, objevili se v ní i junioři Jakub Zembol a Adam Boltvan. Ostravané zase postrádali zraněnou oporu Robertse Bukartse, po včerejším zápase se strachovali také o Petera Kriegera (nakonec ale nastoupil).

Tak či tak, hrdiny středečního utkání byli oba brankáři: a z tohoto souboje vyšel jako vítězně Dominik Furch, jenž lapil 26 ze 27 soupeřových střel. Po měsíčním gólovém půstu se prosadil Martin Zaťovič, vítěznou branku domácích pak zaznamenal Luboš Horký.

Patrik Martinec (trenér Brna): „Diametrální rozdíl v pocitech proti třetímu utkání. Bylo to skvělé play off, skvělá atmosféra, oba týmy hrály parádně, nechali tam všichni všechno. I Když padlo relativně málo gólů, tak každý, kdo na ten stadion přišel, tak se musel bavit, muselo se mu to líbit. Proto se ten sport dělá, já věřím, že v pondělí bude zase vyprodáno a lidi si to zase užijí."

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Vyrovnaný zápas v parádní atmosféře. Brnu se podařilo jít do dvougólového vedení, my jsme sice dotáhli na jeden gól, měli jsme velkou příležitost se dotáhnout při přesilovce 5 na 3, v závěru ještě 6 na 4, což se nám nepovedlo. Ale přišlo mi, že jsme měli spoustu zbytečných vyloučených, na to si musíme dávat velký pozor a doma už to nezopakovat. Věřím, že nám domácí fanoušci pomůžou k tomu, abychom získali třetí bod."

HC KOMETA BRNO – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Zaťovič (Ďaloga, Pospíšil), 26. Horký (Zbořil, Kundrátek) – 27. Raskob (Mueller, Koch).
Rozhodčí: Pražák, Květon – Ondráček, Zíka.
Vyloučení: 7:9, navíc Pospíšil (Brno) a Kovář (Vítkovice) 5 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:27.
Diváci: 7 700 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Dominik Furch – Aleš Stezka.
Stav série: 2:2.
HC Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek, Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši – Okál, Holík, Horký – Flek, Strömberg, Pospíšil – Boltvan, Zembol, Šalé – Zaťovič, Ondráček, Zbořil. Trenéři: P. Martinec, Modrý, Horáček a Otoupalík.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, L. Kovář, J. Stehlík – Bernovský, Krieger, Mueller – L. Krenželok, Dej, Lakatoš – Kotala, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Gřeš – Lednický. Trenéři: Holaň a Philipp.

Pardubice jsou poprvé od roku 2012 v semifinále

Pardubice nastoupily bez potrestaného lídra Lukáše Sedláka, v sestavě se tak uvolnilo místo pro zkušeného útočníka Daniela Rákose. Posila z prvoligového béčka přispěla ke čtvrté výhře v sérii jednou asistencí. K hrdinům utkání nicméně patřil především Robert Říčka, jenž jeden gól vstřelil sám a na další nahrál.

Pardubice i díky němu nejrychlejším možným způsobem prosvištěly do semifinále. Daly tak zapomenout na špatný závěr základní části, kterou zakončily čtyřmi prohrami za sebou. V play off se Dynamo zase rozjelo a slaví postup do semifinále, a to poprvé od památného mistrovského ročníku 2011/2012.

Naopak Olomouci dnes skončila sezona. Nadále tedy platí, že od návratu do Tipsport extraligy ještě nepřešla přes čtvrtfinálové brány. Loučí se však se zdviženou hlavou, vítězi Poháru Jaroslava Pouzara vzdorovala a v poslední utkání ročníku se jí podařilo snížením z 0:3 na 2:3 duel alespoň zdramatizovat.

Radim Rulík (trenér Pardubic): „V utkání nám velmi pomohl první gól, kterým jsme se vlastně uklidnili a nehráli jsme vůbec špatně. Olomouci jsme toho moc nenabídli. Trvalo to však jen do stavu 3:0. V momentě, kdy jsme dostali první gól, tak Olomouc vycítila svoji šanci a my jsme malinko odstoupili od naší hry. Od té chvíle nás přehrávala, zaslouženě se dostala na kontakt a v poslední třetině do toho dali olomoučtí hráči úplně všechno, odevzdali úplné maximum. Mohlo se to zdramatizovat ještě víc, ale my jsme ten závěr ubránili a to vítězství uhájili. Mimo prvního utkání, byly všechny zápasy maximálně vyrovnané. Olomouc podala neskutečně houževnatý výkon. To, co jsme od nich očekávali očekávali, se samozřejmě naplnilo. Hráli srdcem, bojovali a opravdu musím říct, že jsme to neměli vůbec jednoduché. Ač je to 4:0, ta série pro nás byla strašně těžká a stála nás strašně sil."

HC OLOMOUC – HC DYNAMO PARDUBICE 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 39. Nahodil (Bambula, Černý), 46. Kusko (Mareš, Plášek) – 4. Říčka (Cienciala, Hyka), 15. D. Musil (Hyka, Říčka), 29. Mandát (Rákos, Košťálek).
Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Lederer.
Vyloučení: 3:6.
Bez využití.
Střely na branku: 26:33.
Diváci: 5 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Lukáš Nahodil – Tomáš Hyka.
Konečný stav série: 0:4.
HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, F. Kočí – Orsava, Nahodil, J. Káňa – Navrátil, Knotek, Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek ml. – Anděl, Menšík, Klimek. Trenéři: Tomajko a Žabka.
HC Dynamo Pardubice: Will – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář  – Říčka, Cienciala, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – A. Musil, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.

Další program čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off

Čtvrtek 23. března – 3. zápasy čtvrtfinále:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT sport)
19:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (O2 TV Sport)

Pátek 24. března – 4. zápasy čtvrtfinále:
17:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (ČT sport)
19:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Sobota 25. března – 5. zápas čtvrtfinále:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Neděle 26. března – případné 5. zápasy čtvrtfinále:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Pondělí 27. března – 6. zápas čtvrtfinále:
17:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 28. března – případné 6. zápasy čtvrtfinále:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Středa 29. března – případný 7. zápas čtvrtfinále:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Čtvrtek 30. března – případné 7. zápasy čtvrtfinále:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz