Pardubický klub převzalo město, podíl mají i Salfický s Čáslavou

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Město Pardubice získá většinový podíl v tamním extraligovém klubu! Od stávajícího vlastníka, společnosti Hockey Club Dynamo od Romana Šmidberského, odkoupí 38,8 procenta akcií za 9,36 milionu korun a celkově bude mít 73,6 procenta. Po 6,5 procentech pak získají hokejisté Dušan Salfický a Petr Čáslava, jenž je nadále aktivním hráčem Dynama. Transakci ve čtvrtek schválili městští zastupitelé.

„Město jako vlastník hokejové arény, do níž investovalo stovky milionů korun, musí mít do budoucna jistotu v tom, že partner, který bude většinovým nájemcem v této hale, bude silný hokejový klub,“ uvedl ještě před hlasováním pardubický primátor Martin Charvát.

Město se ke koupi většinového podílu rozhodlo, aby klub stabilizovalo. V současné době se totiž svěřencům trenéra Pavla Rohlíka vůbec nedaří, v extraligové tabulce jim patří až předposlední třináctá příčka. Kumulovaná ztráta společnosti navíc v dubnu činila 26,7 milionu!

Pardubice se zavázaly rovněž tím, že převezmou půjčku ve výši deset milionů korun, kterou podnikatel Roman Šmidberský klubu poskytl prostřednictvím své firmy. Zastupitelé zároveň odhlasovali, že extraligovému klubu poskytnou další půjčku na pět milionů korun.

Někteří opoziční zastupitelé s transakcí nesouhlasili. Co jim vadilo? Že se na koupi až příliš spěchá, že by město mělo většinově vlastnit profesionální sportovní klub a také že se noví menšinoví akcionáři nebudou podílet na ztrátě letošní extraligové sezony 2016-17.

Nakonec však i část opozice pro odkoupení hlasovala. K přijetí návrhu na odkup akciového podílu byly potřeba alespoň dvě desítky hlasů, přičemž pro návrh se na schůzi města vyslovilo 29 zastupitelů. Pardubice chtějí v budoucnu většinu akcií prodat silnému investorovi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz