Pardubický kotel seděl a pískal. Je to odraz naší hry, ví smutný Rolinek

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

10. října 2015, 10:35

David Záruba

Mizérie Pardubic pokračuje. Po domácí prohře s Libercem, celkově už třetí v řadě, se Dynamo propadlo až na samotné dno tabulky. A nikdo neví, jak z toho ven. Slabou útěchou je fakt, že proti rozjetým Tygrům sehráli pardubičtí hokejisté kvalitních 50 minut, ve kterých drželi nadějný remízový stav. V klíčové pasáži se ale projevila veliká pohoda Liberce, který dokázal utkání zlomit na svoji stranu a ještě zdecimovanému soupeři přidat dva góly.

„Nechci se tady plácat po ramenou, že jsme odehráli dvě dobré třetiny, Měli jsme tak zvládnout šedesát minut a vyhrát třeba 2:1, když se nám nedaří střílet góly. Asi se v naší hře najdou dobré věci, to je fajn, my ale potřebujeme, abychom makali celý zápas a sebrali tři body,“ řekl po utkání pardubický útočník Tomáš Rolinek.

Dynamo drželo nadějný stav do 48. minuty, ve které Liberec zápas díky Birnerově brance zlomil. Předtím domácí sami promarnili pár šancí. „I když jsme odehráli čtyřicet minut dobře, tak já na to chci rychle zapomenout. Je to prostě další porážka v řadě. Můžeme se v tom hrabat pořád dokola, ale zlomit to jde jedině bojovností a zarputilostí, tak aby se do toho každý hráč dostal,“ pokračoval Rolinek.

Vyhlášený hecíř se do Pardubic vrátil před sezonou. Zejména v těchto zlých časech na něj klub hodně spoléhá. „Trápím se tím strašně moc. Přemýšlím, jak do kluků dostat bojovnost, aby se to otočilo. Představoval jsem si to jinak, doufal jsem, že spoluhráče dokážu nakazit. Je to ale těžké. Když nám nejde hokej, tak to chce, aby každý hrál jednodušeji a hlavně pomohl týmu,“ hledal Rolinek návod na utnutí bídy.

V závěru utkání s Libercem, kdy už bylo prakticky rozhodnuto o třetí prohře Dynama za sebou, se od hráčů odvrátila už tak prořídla skupina nejvěrnějších fanoušků. Obvykle stojící diváci v kotli se za pískotu a skandování proti některým členům vedení klubu dokonce ostentativně posadili. „Mají právo na to, aby nadávali a dali najevo nespokojenost. Je to odraz naší hry,“ pravil Rolinek smířlivě.

„Vděčíme jim za to, že chodí na hokej, ale myslím, že je špatně, když v minulém utkání začali oslavovat šestý gól soupeře. To nepomůže nám a ve výsledku ani jim. Můžu ale říct, že v klubu nikomu nejsou špatné výsledky jedno. Ani poslednímu hráči. Někdo to dusí v sobě, někdo to potřebuje dostat ven, ale trápí se tím každý,“ podotkl pětatřicetiletý útočník.

Sestřih utkání Pardubice – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz