Pastrňák řádil, ale zákrok na Blümela? Mrzí mě, že se rozhodčí nepodívali

Foto: Jan Beneš, Český hokej

21. května 2022, 22:46

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Po dvou zápasech už má na kontě pět bodů! David Pastrňák dokazuje, že je největší hvězdou českého týmu. Proti Norsku se trefil dvakrát, jednou krásně po trestném střílení. Mohl mít i hattrick, ale přenechal gól Romanu Červenkovi.

Začneme tím nájezdem. Věděl jste hned, že tohle uděláte?
Tohle dělám často. Zatím to i vždy vyšlo. V lize to je docela těžký dělat. Když jedete nájezd, tak gólmani vás znají a musíte to měnit. Je to jedno z mých oblíbených zakončení, led byl navíc ještě dobrý.

Brankář Arntzen se nechal pořádně nachytat…
Už jsem měl brankáře, kteří to zbaštili ještě víc. (usmívá se) Ale bylo to důležité, když oni pak snížili na 1:3.

Zápas jste nakonec vyhráli 4:1. Vy jste jako první skóroval v první třetině.
Vždycky je dobrý dát první gól proti takovým papírovým slabším soupeřům. Na druhou stranu to byl důležitý zápas, týmu šlo o čtvrtfinále. Věděli jsme, že musíme vyhrát. Nějaká nervozita tam na hokejkách byla. S hrou nejsme spokojeni, ale naštěstí byl výsledek na naší straně.

S čím jste nebyli tolik spokojeni?
Týmová hra při hře pět na pět nám moc nevyšla. Speciální týmy ale byly výborné, oslabení také. V pět na pět musíme být lepší a neztrácet tolik puků v neutrální zóně…

„Červus si to zasloužil. Myslím, že odvedl hodně práce. Já ho tam viděl a okamžitě jsem mu chtěl nahrát."

Norsko vám dělalo problém nejvíce kdy?
Druhou třetinu nás přehráli obrovsky pět na pět. Měli tam pár zámků, ale vše vzniklo z našich chyb. Ztráceli jsme moc puků a nedrželi jsme se v útočném pásmu. Často jsme zbytečně hledali nějaké přihrávky, z toho šli do protiútoků. Jejich tým hraje už dlouho pospolu.

Vy jste nebyl daleko od hattricku. Proč jste nakonec přihrál Romanu Červenkovi?
Červus si to zasloužil. Myslím, že odvedl hodně práce. Já ho tam viděl a okamžitě jsem mu chtěl nahrát. Kdyby to bylo o gól, tak bych možná střílel…

Roman Červenka už má na turnaji 11 bodů a překonal své maximum na MS.
Nejsme tady od bodů. Důležitý je výsledek, na hře ještě zapracujeme. Ale hraje výborně. Je strašně silný na puku a má obrovský přehled. Jen tak mu nikdo nesebere puk od hokejky. Pro mě je radost hrát s takovýma dvěma hráči. Vždycky mě najdou…

„Spíše mě mrzí, že se na to nepodívali rozhodčí. Je to na nich – snad bude Matěj v pohodě."

Po zápase s Lotyšskem jste říkal, že byste hrál raději v deset hodin ráno. Jak jste se cítil teď?
Ještě hůře než minule. (směje se) Doufejme, že už to je za mnou a byl to poslední den takhle.

Ještě bych se vrátil k závěru proti Norsku, který byl dost vyhrocený. Proč?
Oba týmy věděly, že musí vyhrát. Patří to k tomu. Musíme zůstat disciplinovaní celých 60 minut. Některá oslabení tam byla zbytečná a tohle si nemůžeme dovolit.

Tvrdě byl dohraný Matěj Blümel, který pak odstoupil ze zápasu…
Já jsem to popravdě neviděl. Nemůžu hodnotit. Prý to bylo do hlavy. Spíše mě mrzí, že se na to nepodívali rozhodčí. Je to na nich – snad bude Matěj v pohodě.   

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz