Pecka! Potřebovali jsme to, hlásí Chlapík. Dvořáček děkoval Machovskému

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

3. října 2020, 8:06

Václav Jáchim

Ze čtyř utkání letošní TELH vyhráli jen to proti Zlínu, hokejisté Sparty brali odvetu s Libercem jako odrazový můstek k lepším zítřkům. Výzvu zvládli, odvalili trápení, výhra 3:0 jim zlepšila náladu. „Pecka! Potřebovali jsme to. Myslím, že jsme si všichni oddechli," potvrzuje Filip Chlapík.

Útočník Ottawy, který u Pražanů vypomáhá zadarmo do doby, než odletí směr zámoří na kemp, předvedl v duelu několik pěkných akcí. Sympatický výkon nastartoval Chlapík hned v 5. minutě, kdy bleskově napálil puk za brankáře Kváču. „Napadali jsme, David Tomášek dobře přečetl nahrávku a pak mi to strašně hezky dal. Jediné, co jsem pak potřeboval, bylo trefit bránu," popisuje.

Vicemistr světa do 18 let 2014 naskočil za Spartu už v úterý, shodou okolností také proti Liberci. Pod Ještědem skončil souboj 3:2 pro domácí, tentokrát se radovali Pražané. „Teď jsem se už cítil lépe. V prvním utkání byla střídání, kdy jsem tavil. I ve druhém zápase bylo znát, když jsem zůstal na ledě déle. Ale postupně to bude lepší," usměje se.

Výborný bruslař s tahem do koncovky si musí zvykat na odlišné rozměry kluziště i na jiný hokej, v porovnání s minulou sezonou chybí zápasům patřičná atmosféra. Na souboj proti Liberci mohla dorazit maximálně tisícovka diváků, od pondělí nebude možné ani to. Ačkoli v ohromném kotli O2 areny se příznivci ztráceli, byli slyšet.

„To jo! Musím říci, že jsem tím byl mile překvapen. Nečekal jsem to," přiznává. Po víkendu bude hůř. „Nemyslím, že by někdo z nás zažil zápasy bez diváků. Ale musíme to prostě brát, jak to je. Tedy soustředit se a podávat naše výkony, pak by mělo být všechno v pohodě."

Proti Bílým Tygrům předvedli Pražané koncentrovaný výkon. Sice se znovu nevyvarovali zbytečných faulů, nicméně oslabení sehráli výborně a neinkasovali. Skalp silných Severočechů kvituje trenér Josef Jandač: „Potřebovali jsme už vyhrát, protože jsme cítili, že kluci chtějí, bojují, ale někdy jsme z přemíry snahy dělali hloupé chyby. Nebo jsme vypadávali z rytmu."

Kromě zmíněného Filipa Chlapíka se mezi střelce zapsal rovněž David Dvořáček, jeho trefa z úvodu druhé třetiny padla při sparťanském oslabení. „U nás ve třetině jsme se snažili hrát jednoduše a hodně bruslit. Věřím, že v těchto výkonech budeme pokračovat i nadále," tvrdí nenápadný bojovník, jenž se stal pevnou součástí základního kádru Sparty.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Dvořáčkův gól byl pro vývoj utkání možná klíčový, jeho autor ovšem sypal lichotky hlavně na adresu brankáře Matěje Machovského. „Předvedl neskutečné zákroky a držel nás nad vodou. Bylo vidět, že je ve své kůži, hrozně nám pomohl," děkuje na dálku. Pražané si teď přejí, aby pohodu přenesli i do nedělního souboje na Hané.

Venku to letos Spartě nejde, na ledě Plzně, Mladé Boleslavi a Liberce neuhrála ani bod. „Musíme se soustředit na svůj výkon. Věřím, že v Olomouci uspějeme a přivezeme první výhru z venkovního stadionu," uzavírá bojovně Dvořáček.

Sestřih utkání Sparta – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz