Pecka pro Chance ligu! Vampola v ní přidá další sezonu

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Zkušený útočník Petr Vampola se rozhodl: poté, co nedostal nabídku od Kladna, se přesouvá do pražské Slavie! Už dříve avizoval, že pokud bude pokračovat v kariéře, chce hrát někde blízko domova, tedy ve středních Čechách a okolí.

„S Petrem jsme byli dlouhodobě v kontaktu a měli jsme o něj velký zájem. Jsem rád, že nám pomůže se zkvalitněním týmu i s výchovou mladých hráčů," uvedl pro klubový web trenér Miloš Říha mladší. „Měl by pro nás být důležitým hráčem v rozhodujících situacích, v přesilovkách a ve finální fází útoku.” 

Vampola tak během tří sezon vystřídá třetí prvoligový klub: ročník 2017/2018 odehrál v Českých Budějovicích, loni pak pomohl k postupu Kladnu. V 57 prvoligových zápasech se blýskl 59 body (15+44).

„Od Kladna jsem nabídku nedostal, a tak to je," napsal Vampola na na svém Instagramu. „Minulý rok, kdy už jsem měl v plánu hokej pověsit na hřebík, mi JJ 68 zavolal a přemluvil mě. Nakonec jsem na to kývl a jsem strašně rád, že jsem to udělal. Byl to úžasný rok." K tomu dodal, že Rytířům přeje povedenou sezonu a že jim bude fandit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tak dnes behem dne vam reknu , za jaky team letos budu nastupovat ✋? Asi to nebude sezona na trhani rekordu , ale je to pro me opet nejaka vyzva a ja se na to tesim ? Proc tento status ? Jen jsem chtel odpovedet tem spoustu dotazum od vas , hlavne Kladenaku . Psali jste , kam povedou moje dalsi kroky , kdyz mam jeste chut hrat , jestli prijdu na Kladno atd . Od Kladna jsem nabidku nedostal a tak to je . Minuly rok , kdyz uz jsem mel v planu hokej povesit na hrebik mi JJ 68 zavolal a premluvil me , at jdu jeste hrat a zkusit zabojovat o extraligu . Nakonec jsem na to kyvnul a jsem strasne rad , ze jsem to udelal !!!! Povedlo se nam postoupit do Extraligy , byl to uzasny rok , nasel jsem spoustu novych kamaradu a hlavne dve veci , ktere mi udelali nejvetsi radost a to , ze syn se v hokeji posunul zase o kus dal , zlepsil se , mel z hokeje radost , bavilo ho to jako me a druha vec , to jste vy fanousci , pro ktere se to hraje !!!!!! Byli jste uzasni a proto vam chci jeste jednou podekovat za vasi obrovskou podporu , ktere si nesmirne vazim a zustane mi zavrtana pod kuzi hodne dlouho !!! ?? A co jsem chtel jeste napsat a je to dulezite ? Podporujte Rytire dal , budou to potrebovat !!! Ja to budu delat take a klukum budu drzet moc moc moc palce , at se jim dari a sezona se povede ??? Bez vas fanousku to nepujde , tak na to myslete a budte jim hnacim motorem jako minulou sezonu ✋??? Vsem jeste jednou diky za podporu ?

Příspěvek sdílený Petr Vampola (@petrvampola),Srp 25, 2019 v 11:03 PDT

Vampola bude patřit k největším osobnostem Chance ligy. V roce 2010 byl u šokujícího zlata na mistrovství světa, hrál v KHL a má dva extraligové tituly.

„Jedná se o produktivního hráče, který má za sebou skvělou minulost a řadu zkušeností, proto věříme, že i nám pomůže k lepším výsledkům,” říká na webu hc-slavia.cz sportovní manažer Jiří Veber.

A Vampola? „Asi to nebude sezona na trhání rekordů, ale je to pro mě opět nějaká výzva a já se na to těším," hlásí 37letý centr.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf.

Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Michal Steinocher, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík.

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Dávid Kohút, Filip Kuťák, Viktor Martínek, Martin Ondráček, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka, Petr Vampola.

Foto: Instagram HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz