Pecka pro Motor! Ulovil Čiliaka a má i další zajímavé posily

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Extraligový nováček odkryl jména prvních posil včetně té asi největší. Motor se domluvil na tříleté spolupráci se slovenským brankářem Markem Čiliakem, do obrany získali Jihočeši Ondřeje Slováčka a do útoku Miroslava Indráka, Víta Jonáka a Daniela Voženílka.

Vedle pěti nových tváří, které se hlásí v Českých Budějovicích, tamní klub prodlužoval i stávající smlouvy. Ty podepsali útočníci Albert Michnáč a Adam Raška. V Motoru naopak nebudou pokračovat forvardi Jakub Babka a Jan Kloz. Končí i brankář Milan Klouček a útočníci Jan Veselý a Lukáš Endál, jak už klub avizoval dříve.

Tím ovšem změny v kádru Jihočechů zcela jistě nekončí. „Jádro kádru Motoru je pohromadě, sportovní vedení ale pochopitelně ani tak neustane v aktivitě, protože jen samotný návrat extraligy do Českých Budějovic po sedmi letech není rozhodně konečným cílem celého klubu,“ píše Motor na svém webu.

Posily ze Vsetína i ostřílený Indrák

Českobudějovičtí vyřešili brankářský post příchodem zkušeného gólmana Marka Čiliaka, jenž na jihu Čech podepsal tříletý kontrakt. Slovenský reprezentant bude plnit roli jedničky, v Motoru si od něj hodně slibují. Produktivní bek Pavel Pýcha k sobě dostane ofenzivně laděného parťáka Ondřeje Slováčka, jenž naposledy působil na Vsetíně.

Na Valašsku si Prospal a spol. vyhlédli i útočníka Víta Jonáka, jenž vedl vsetínský tým jako kapitán. Garancí produktivity by měl být Miroslav Indrák, který má na svém kontě více než tři stovky extraligových utkání v dresu Plzně či Vítkovic. Útočníka se zajímavým potenciálem získal Motor v osobě Daniela Voženílka, jenž zářil v prvoligových Litoměřicích. Bude se mu dařit i mezi elitou?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz