PERFETTní večer! Hlinka Gretzky Cup má nového rekordmana

Foto: Karel Švec, Český hokej

10. srpna 2019, 9:12

Martin Voltr

Seznamte se, Cole Perfetti. Rekordman v počtu nasbíraných bodů během jednoho Hlinka Gretzky Cupu. Jeho show v pátečním semifinále Kanady se Švédskem poletí napříč hokejovým světem.

Celkem překonal brankáře Wallstedta v zápase pětkrát. Nejdřív dvakrát ze hry – pokaždé ze samostatného úniku. Jednou jel z pravé strany a udělal kličku do forhendu, pak z levé a zvolil bekhend.

V zápase měl i další šance, ale góly si schovával na samostatné nájezdy.

Jel čtyři. A proměnil tři!

Dvakrát poslal kotouč švédskému gólmanovi do „houslí“. V sedmé sérii byl pod největším tlakem, Ljugman předtím skóroval. Mimochodem – kanadský brankář Tristan Lennox nebyl od čtvrté série vůbec v pohodě, zřejmě utrpěl drobné zranění. Ale Švédové toho nedokázali využít.

Při posledním nájezdu si Perfetti neskutečně nalepil puk na hokejku, před Wallstedtem rychle zamíchal a pak poslal Kanadu do finále.

„Doufal jsem, že bude stačit, abych jel jeden nájezd. A že pokud možno vyhrajeme. Ale bylo to neskutečné a nikdy na to nezapomenu!“ rozplývá se Perfetti.

Rozhodnutí prý bylo dílem improvizace. „Mám dvě kličky, které dělám skoro pokaždé. Ale po třetím nájezdu jsem už moc nevěděl, co mám dělat. Tak jsem zvolil něco jiného a vyšlo to,“ usmívá se.

Právě posledním nájezdem přepsal historické tabulky Hlinka Gretzky Cupu. Maximem za jeden ročník turnaje zatím bylo jedenáct kanadských bodů, na tuhle metu dosáhli Nathan MacKinnon (2012), Thomas Novak (2014), Alexis Lafrenière a Vasilij Podkolzin (oba 2018).

Perfetti už jich má letos na kontě dvanáct, a to za neskutečných osm gólů a čtyři nahrávky ve čtyřech zápasech. Jedno utkání ho ještě čeká.

Tedy finále s Ruskem. „Bude to dobrý zápas. Musíme se zlepšit, abychom byli ve střelbě úspěšnější,“ naráží mladík na bídnou produktivitu v semifinále. Vždyť Kanada přestřílela Švédy 40:21.

„Potřebujeme se víc tlačit do branky a clonit gólmanovi. Teď nám to docela šlo, ale umíme to ještě mnohem lépe. Pokud to dokážeme, věřím, že nám to pomůže vyhrát,“ dodává Perfetti.

Finále Kanada – Rusko se hraje v Břeclavi dnes od 17 hodin.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz