Pešánova karanténa: čtyři postele, proč si připadá jako na Vánoce?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

16. května 2021, 17:02

Ondřej Mach

Národní tým už se aktuálně nachází v Rize, kde za pět dní odstartuje letošní světový šampionát. Celá výprava nyní podstupuje dvoudenní individuální karanténu, následovat bude ještě třídenní týmová izolace.

Česká reprezentace se do dějiště mistrovství světa přesunula v sobotu večer po utkání s Ruskem.

„Organizačně to bylo slušné. Na letiště jsme jeli dvěma autobusy, všechno probíhalo velmi rychle. Měli jsme pro sebe půl letadla, druhou půlku obsadili Rusové,“ popisoval hlavní trenér Filip Pešán. 

„Organizačně to bylo slušné, všechno probíhalo velmi rychle.“

Jeho svěřenci zakončili přípravu na MS velmi dobře: na Českých hokejových hrách třikrát zvítězili a turnaj suverénně opanovali. 

„Kluci si dali nějaké pivo, stejně tak Rusové. Ve vší slušnosti jsme ale přistáli a jeli jsme na hotel, kde jsme bohužel dlouho museli čekat na kufry. Pak jsme se odebrali na pokoje, z nich jsme zatím neměli šanci odejít,“ řekl Pešán. 

Důvodem je povinná izolace, při které hráči a členové realizačního týmu nesmí opouštět hotelové pokoje. Jak se tedy šéf české střídačky zabaví?

„Nevím, jestli si hostitelé mysleli, že si přivezu několik milenek, protože jsem na pokoji měl asi čtyři postele.“

„To ještě uvidím. Nevím, jestli si hostitelé mysleli, že si přivezu několik milenek, protože jsem na pokoji měl asi čtyři postele. Dvě jsem zrušil, milenky odjely. Jinak jsem zatím v podstatě nic nestihl,“ vykládal s úsměvem na nedělním online setkání s novináři. 

„Dostal jsem stravu asi pro tři lidi, takže jsem od snídaně rovnou plynule přešel k obědu. Bylo to, jak kdybych dostal dárky k Vánocům. Poloprázdné tašky jsem dal zpátky ke vchodu, večeři si ale asi nedám,“ pokračoval v dobrém rozmaru. 

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Řeč ale samozřejmě přišla také na hokejová témata. „Jediné, co může probíhat, je kondiční příprava. Myslím, že pod dohledem Dominika Kodrase funguje velmi dobře. Já jsem také dostal kondiční plán na dva dny,“ usmál se Pešán. 

„S videokoučem Alešem Vladykou dáváme dohromady materiály, které rozešleme speciálně hráčům z NHL, aby si mohli nastudovat další systémové věci. Rozhodně je nechci zahltit informacemi, spíš by si měli odpočinout,“ dodal.

„Jediné, co může probíhat, je kondiční příprava.“

Hlavní trenér národního týmu se mimo jiné vrátil ještě k situaci ohledně zámořských posil, o které se zmínil po duelu se sbornou. Přílet Davida Pastrňáka ani dalších hráčů se podle něj nejeví příliš reálně. 

„Dnes jsem si to ještě potvrzoval s Petrem Nedvědem. U Bostonu bylo téměř jisté, že udělá play off, přesto tehdy David oznámil, že uvidí, jaká bude situace. Podle mě to nemůže stihnout, protože si myslím, že Washington je nevyřadí ve čtyřech zápasech,“ pravil Pešán. 

I tak ale bude mít v útočných řadách k dispozici několik zajímavých variant. Jakub Vrána, Dominik Kubalík a Filip Zadina se řadí mezi ryzí střelce se zabijáckým instinktem. 

„Jsme samozřejmě rádi, že máme tři kluky, kteří umí vstřelit branku. Jsou to žraloci v koncovce. Doufám, že takových hráčů bude čím dál víc. Kluky znám z mládežnických národních týmů, už tehdy se tak profilovali,“ pokyvuje Pešán.

„Vnitřně cítíme sílu, že můžeme porazit kohokoliv.“

Češi do šampionátu vstoupí v pátek, kdy se od 15:15 znovu utkají se svým sobotním soupeřem. „Hru Ruska známe. Neříkám, že víme, jak je porazit. Ale podle mě se navzájem nepřekvapíme, půjde hlavně o osobní souboje a koncovku na obou stranách,“ přemítá třiačtyřicetiletý kouč. 

„Vnitřně cítíme sílu, že můžeme porazit kohokoliv. Výsledek s Ruskem bych ale vůbec nepřeceňoval, příště to bude úplně jiné utkání. Spíš mě těšil způsob, jakým jsme vítězství dosáhli,“ uzavřel Pešán.

Nominace Čechů na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Petr Kváča (Liberec), Roman Will (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Liberec),  Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba Třinec),  Matěj BlümelTomáš Zohorna (oba Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radoslav Sakaláš
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát

Zápasový program Čechů na MS

Pátek 21. května:
15:15 Rusko – Česko

Sobota 22. května:
19:15 Česko – Švýcarsko

Pondělí 24. května:
19:15 Česko – Bělorusko

Čtvrtek 27. května:
19:15 Švédsko – Česko

Sobota 29. května:
11:15 Česko – Velká Británie

Pondělí 31. května:
15:15 Česko – Dánsko

Úterý 1. června:
15:15 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz