Pešout o kádru: Chce Skuhravého, kdo nahradí odcházející opory?

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Karlovy Vary se budou muset po povedené sezoně, kdy dlouho bojovaly o postupovou šestku, vyrovnat s odchody dvou klíčových útočníků.

Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem míří ke konkurenci, oba podle zdrojů hokej.cz posílí Liberec. „Bude nám chybět devadesát bodů," ví trenér Martin Pešout.

„Ale byli bychom hloupí, kdybychom si mysleli, že ve Varech udržíme nejlepší hráče, nebo že nám je někdo nepřeplatí," dodal Pešout v rozhovoru na klubovém webu. „Nic jim nevyčítám, ale lidsky mě to mrzí. Věřil jsem, že kdyby mužstvo zůstalo celé, tak jsme příští rok mohli hrát až semifinále."

Odchází také talentovaný obránce Dalimil Mikyska, který se po hostování vrací do Brna. „Nemůžeme si vyskakovat, na jejich místo přivedeme dva útočníky a jednoho obránce," nastínil Pešout přestupovou strategii.

„Věřil jsem, že kdyby mužstvo zůstalo celé, tak jsme příští rok mohli hrát až semifinále."

„My si myslíme, že to herní pojetí nezávisí až tak na hráčích, protože třeba v první polovině soutěže to mužstvo táhla i čtvrtá pětka, která nám zůstala celá," říká Pešout pro hokejkv.cz.

Pravděpodobný je také odchod sedmnáctiletého brankáře Jana Bednáře, kterého letos čeká draft do NHL a je možné, že po sezoně odejde do zámořské juniorky. Energie počítá s tím, že v takovém případě zaujme pozici dvojky jiný mladíček Patrik Hamrla.

Otazník pak visí nad Václavem Skuhravým, který by v průběhu následující sezony oslavil už 42. narozeniny. „Ještě jsem s ním o tom nemluvil, ale nechci, aby skončil takhle. Doufám, že ani on ne a ještě rok bude pokračovat," uvedl Pešout pro web Energie.

Pešout věří, že po odchodech Grígera s Rachůnkem převezmou role tahounů jiní. Hodně očekává od jednadvacetiletého Tomáše Vildumetze, kterého si Karlovy Vary v průběhu sezony stáhly z Ústí nad Labem. Tam Vildumetz sbíral bod na zápas. Je to mimořádně kreativní centr.

„Když k nám přišel, čekalo nás čtrnáct utkání. Tehdy bych nevěřil, že je Tomáš odehraje všechny. Z Ústí totiž nepřišel zrovna dvakrát kondičně připravený," vypráví Pešout na karlovarských stránkách.

„Jsem přesvědčený, že když s námi v létě potrénuje a absolvuje tříměsíční přípravu, tak jeho ofenzivní schopnosti se budou do mužstva hodit a bude platným hráčem. On je právě ten bodový hráč, který by mohl alespoň zlomkem překrýt tu díru, která po odchodu Rachůnka s Grígerem vznikla," věří trenér Energie.

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz